Serena Vilijams sasvim iskreno: Teško mi je

Autor:

Vraćanje na posao nakon porodiljskog odsustva može biti izuzetno teško, čak i za žene koje su uspešne, popularne i bogate. Evo šta o tome kaže čuvena teniserka...

Nakon 13 meseci pauze od tenisa, zbog trudnoće i porođaja, Serena Vilijams, majka male Olimpije, vratila se na teniske terene.

Ne krije da joj nije lako i da sada razume koliko žene mogu biti diskriminisane kada postanu majke, sa kakvim sve preprekama moraju da se bore, pokušavajući da se vrate svom poslu.

She's like "Mommmmmmmmmmm my friends are looking" #freshfaces

Објава коју дели Serena Williams (@serenawilliams) дана

Osetila je na sopstvenoj koži kako lako žena može da izgubi svoj teško stečeni status u poslu kojim se bavi, samo zato što se porodila i zbog toga napravila pauzu u svojoj karijeri.

Pre porođaja je bila prva, a sada je 491. teniserka na svetu!

Ona nije jedina kojoj se to desilo. Viktorija Azarenka na primer, je takođe morala da krene od dna liste, nakon što je rodila sina 2016. godine.

Zašto se to desilo?

Zato što Ženska teniska asocijacija (WTA) nalaže da igrači koji ne igraju gube stečene poene, zapravo se uopšte ne rangiraju tokom odsustva sa terena.

To se zove "kazna za majke", kaže Serena Vilijams, koja više nije prva teniserka na svetu, ali je postala šampion u nečem drugom, možda i važnijem - žena na koju će se ugledati mnoge majke. 

Ona je podrška drugim ženama koje poput nje, svojom upornošću i radom, pokušavaju da se vrate u "sedlo" svoje karijere.

Da li znate da Serena pokreće nov biznis? Više o tome:

Zvaće se Aneres

Povezano

Sve vesti