Bangkok: Srbi kažnjeni zbog "nepristojnih fotki"

Autor:

Kancelarija turističke policije u tajlandskoj prestonici saopštila da je dvoje srpskih turista kažnjeno sa po 5.000 tajlandskih bahata (130 evra), zbog nepristojnih fotografija snimljenih na zidu Hrama smaragdnog Bude u Bangkoku.

5
A- A A+
bangkok, tajland, kineska četvrt Foto: Mondo/ Tamara Sekulović


Tajlandska turistička policija je dvoje srpskih državljana pronašla juče i suočila ih sa optužbama u svojoj ispostavi na aerodromu Suvarnabumi, rekao je zamenik načelnika TPB Suračate Hakparn, prenosi list "Bangkok post".

Taj list prenosi da je na fotografijama prikazana N.Ć. (31) koja sedi na zidu u okviru Velike palate sa obnaženim nogama, a napravio ih je njen saputnik V.V. (31).

Fotografije su objavljene na društvenim mrežama, a kako prenosi "Bangkok post", izazvale su kritike zbog neprimerenog ponašanja na svetom mestu Pra Ubosot u Vat Pra Si Ratana Satsadaramu.

Devojka je navodno priznala da se nalazi na fotografijama, dok je mladić rekao vlastima da je on profesionalni fotograf, saopštila je policija.

Srbi "pali" u Bangkoku! (FOTO)

Dvoje srpskih turista su objasnili da nisu znali da bi fotografije mogle da predstavljaju prestup niti da time krše tajlanski zakon, naveo je Suračate.

Inače, nepristojnost u javnosti zabranjena je tajlandskim Krivičnim zakonikom.

Posle ovog incidenta, turistička policija je najavila da će pojačati javne kampanje kako bi podigla svest među posetiocima Tajlanda o tome šta je zabranjeno činiti dok borave u poseti verskim ili istorijskim mestima.

U novembru prošle godine, dva Amerikanca objavila su na stranici na Instagramu o putovanjima fotografije na kojima im se vide zadnjice u čuvenom Hramu zore (Vat Arun) u Bangkoku, nakon čega su uhapšeni na aerodromu i optuženi za nepristojno ponašanje, podseća "Bangkok post".

Povezano

Sve vesti