• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren novi pogon Prve petoletke u Trsteniku

Izvor Beta

U fabrici "Prva petoletka-namenska" u Trsteniku, koja obeležava 69 godina rada, danas je otvoren renoviran proizvodni pogon u koji je uloženo 2,2 miliona evra.


Vlada Srbije je u to preduzeće investirala ukupno 3,5 miliona evra.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je na otvaranju novog pogona istakao da to preduzeće "ima budućnost i da je u stanju da odgovori zahtevima svetskog tržišta".

On je dodao da se namenska industrija razvija.

"Namenska industrija prošle godine izvezla je oko 570 miliona evra, što je za 17 odsto više od rekordne 2016. godine, a skoro tri puta više nego što je bilo 2012. godine. Ove godine očekujemo da će ukupan izvoz biti više od 600 miliona evra", kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, izmenama zakona kontrola, apsolutna kontrola i vlasništvo države nad namenskom industrijom se "neće dovoditi u pitanje".

"Ispod 51 procenta u namenskoj industriji vlasništvo države Srbije po zakonu neće moći da padne, ni da se izgube upravljačka prava", istakao je Vulin.

Direktorka "Prve petoletke – namenska" Anđelka Atanasković rekla je da je fabrika u renoviranu halu uložila 500.000 evra, kako bi omogućili rad na novim programima i mašinama, a da su mašine kupljene od investicija Vlade.

"Fabrika je zaposlila 100 novih radnika a plate zaposlenih su danas na nivou republičkog proseka", rekla je Atanasković.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

lola

Svaka čast Andjo zmajico Samo napred u nove uspehe

special image