Sampaoli o Mesiju i "revolveru"...

Autor:

..koji se zove Svetsko prvenstvo!

Ono što Lionela Mesija, po mišljenju nekih, deli od nespornog statusa najboljeg fudbalera svih vremena, jeste činjenica da nema naslov prvaka sveta, ali ni Južne Amerike, sa reprezentacijom Argentine.

Samim tim, ukoliko "gaučosi" ne budu trijumfovali na Mundijalu u Rusiji predstojećeg leta, on će zauvek ostati iza Dijega Armanda Maradone, koji je 1986. u Meksiku predvodio nacionalni tim do titule, a četiri godine kasnije u Italiji do finala, u situaciji kada je Argentina objektivno imala sasvim prosečnu ekipu.

Mesi je najbliži velikom cilju bio u Brazilu 2014, kada je Argentina u finalu izgubila od Nemačke (0:1 posle produžetka).

Aktuelni argentinski selektor Horhe Sampaoli tim povodom je pisao o Mesiju u delu svoje knjige, čiji izlazak je planiran za sledeći mesec.

"Mesi ima na glavu prislonjen revolver, koji se zove Svetsko prvenstvo. Ako ga ne osvoji, on će opaliti i ubiti ga. Zbog toga on ne može da uživa u svom talentu. Sva negativnost u vezi sa internacionalnim fudbalom mu šteti", rekao je bivši trener Sevilje.

Sampaoli je za špansku "Marcu" rekao da je čarobnjak iz Rosarija, bez obzira na sve, najveći fudbalski as u istoriji.

"Smatram kako trenutno treniram najboljeg fudbalera svih vremena. Već 10 godina je na najvišem nivou. Najbolje igrače moramo da stavimo na pozicije na kojima igraju najbolje. Leo u reprezentaciji mora da igra kao u klubu. Davati mu neku drugu ulogu je ludost", istakao je Sampaoli.

Reprezentacija Argentine na SP će u grupnoj fazi odmeriti snage sa Hrvatskom, Islandom i Nigerijom.

Povezano

Sve vesti