MONDO/Beta

"U akciji hapšenja učestvovali i Srbi"

Autor:

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Fljamur Sefaj večeras je izjavio da su u akciji hapšenja direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića učestvovali i pripadnici policije iz srpske zajednice.

U interviju za prištinsku kablovsku televiziju T7 Sefaj je na pitanje da li su u hapšenju učestvovali i Srbi iz kosovske policije, rekao da "su policajci iz redova srpske zajednice sigurno deo operacije", potvrđujući da je to bio slučaj i danas.

On je rekao da se može dogoditi da policijaci Srbi ponekad mogu imati stavove koji se ne poklapaju sa stavovima Pristine, ali da je policija Kosova "dobro organizovana i svi njeni pripadnici su deo operacija".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da će svi koji su učestvovali u otmici Marka Đurića odgovarati pred srpskim pravosudnim organima. Predsednik Srbije je naveo da su među njima i dva lica srpske nacionalnosti.

Vučić: Đurić povređen, otmičari će odgovarati!

Celodnevne tenzije na severu Kosova prerasle su u ozbiljan incident. Prvobitno je zabranjen ulazak na Kosovo direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću i Nikoli Selakoviću. Oni su popodne stigli u Mitrovicu, ali je Đurić ubrzo uhapšen i deportovan u Srbiju.

Selaković: Držali su nam cevi u ustima, ali...

HAOS NA KOSOVU: Đurić deportovan, sirene i suzavac

Povezano

Sve vesti