Mesi je tim: Najteži poraz u poslednjih 60 godina!

Autor:

Selektor Horhe Sampaoli kaže da prst posle ubedljivog poraza u Madridu (6:1) isključivo treba uperiti u njega

2
A- A A+

Argentina se provela "kao bosa po trnju" na gostovanju selekciji Španije na Vanda Metropoliten stadionu u Madridu. Domaći tim ubedljivo ih je porazio rezultatom 6:1.

Argentina je na tom meču nastupala bez najboljeg igrača Lionela Mesija i pokazalo se da je izostanak "čoveka-tima" bio nenadoknadiv.

As Barselone bio je uz reprezentaciju, meč je posmatrao iz lože stadiona, a reviju golova Španaca propratio je šetajući.

Argentina je u Madridu pretrpela najteži poraz od nekog evropskog tima još od 1958. godine! Prethodno su takav debakl doživelina Svetskom prvenstvu od Čehoslovačke, u Helsinborgu 15. juna pre tačno 60 godina.

U novijoj istoriji imali su još jedan takav debakl. Bilo je to 2009. godine u La Pazu, kada ih je "preslišala" Bolivija na nadmorskoj visini od 3.640 metara. Igrači su tvrdili da je razlog za lošu igru bilo upravo to što su igrali "nebu pod oblacima".

Selektor Argentine Horhe Sampaoli svu krivicu za težak poraz poreuzeo je na sebe.

"Krivac za primljene golove sam samo ja i ne upirite prstom u igrače", poručio je Sampaoli posle meča.

"Razlika između dve rivalske strane ipak nije bila toliko velika koliko rezultat pokazuje. Ipak, iz ovog poraza morao mnogo toga da naučimo, jer se to ne sme ponoviti na Svetskom prvenstvu", naveo je selektor "gaučosa".

On je rekao da bi sa Mesijem u timu priča na terenu verovatno bila drugačija.

"Mesi je trenirao sa nama, ali je osetio umor i nije bio u stanju da igra. Za nas je veoma važno što je bio sve vreme uz tim, jer je veoma posvećen reprezentaciji i predstojećem šampionatu koji nas očekuje. Držao se sve vreme uz igrače, pomažući novim momcima u ekipi", rekao je Sampaoli.

Argentina će na Svetskom prvenstvu u Rusiji nastupati u grupi D zajedno sa selekcijama Islanda Hrvatske i Nigerije.

Mundijal u Rusiji igraće se od 14. juna do 15. jula. 

Povezano

Sve vesti