Huan Martin del Porto je osvojio titulu u Indijan Velsu, a na dobrom je putu da to učini i u Majamiju i tako objedini trofeje na prva dva mastersa u sezoni.

Argentinac je nadigrao Miloša Raonića u tri seta posle tri sata igre - 5:7, 7:6 (7:1), 7:6 (7:3) i izborio plasman u polufinale Majamija.

Delpo je tako stigao do 15. pobede u nizu, a ukupno 17. ove sezone, uz tri poraza.

Protiv Raonića sada ima pozitivan skor - tri pobede i dva poraza, od čega je dva trijumfa ostvario na mastersima ove godine.

Rival visokog Argentinca za ulazak u finale Majamija biće još jedan dvometraš - Džon Izner, koji je mnogo ubedjivije dobio četvrtfinale protiv Hjeona Čunga - 6:1, 6:4.

Amerikanac je izborio 11. polufinale mastersa u karijeri, a drugo u Majamiju. Prethodno je mesto među četvoricom najboljih osigurao 2015, kada ga je pobedio Novak Đoković.

Igrao je tri puta i finala turnira iz serije ATP 1000, ali nikada nije osvojio trofej.

Zna da će i ove godine u majamiju biti veoma teško dođi do nove prilike.

"Del Potro igra najbolji tenis na svetu u ovom trenutku. U sjajnoj je formi. Ovde sam i ranije igrao dobro i srećan sam što je tako i ovoga puta", rekao je 208 centimetara visoki Izner, koji je protiv Čunga imao 13 asova.

Njima će to biti deseti međusobni okršaj u karijeri, a Del Potro ima daleko bolji skor - 6:3. Ipak, Amerikanac je odneo pobedu u poslednjem duelu koji su odigrali u novembru u Parizu.

U drugom polufinalu mastersa u Majamiju sastaće se pobednici mečeva Borna Ćorić - Saša Zverev, odnosno Kevin Anderson - Pablo Karenjo Busta.