mondo.rs

Za sada znamo koliko Sergej NE vredi

Autor:

A, i to je mnogo novca.

Koliko, zaista, vredi Sergej Milinković-Savić?

Odgovor na ovo pitanje nećemo saznati pre nego što Lacio pristane da ga proda nekoj od zainteresovanih strana, a tada će se ponovo pokazati tačnom krilatica koja kaže da "fudbaler vredi onoliko koliko je neko spreman za njega da plati".

Do tada, sudeći prema pomalo oprečnim izjavama predsednika kluba Klaudija Lotita, odnosno sportskog direktora Iljija Tarea, možemo da zaključimo samo koliko NE vredi popularni SMS.

Lotito je do nedavno tvrdio da je glatko odbio ponudu od 70, a Tare ove nedelje naglasio da je klub letos rekao "ne" ponudi od 90 miliona evra. Ukoliko se Italijan i Albanac svesno "ne gađaju" brojevima, šaljući tako poruku potencijalnim kupcima o kojim sumama ne vredi raspravljati, Sergej bi narednog leta mogao da uđe u odabrano društvo fudbalera plaćenih 100 i više miliona evra u kom su od ranije Garet Bejl, Pol Pogba, Nejmar, Osman Dembele i Felipe Kutinjo (mada će formalno to na leto postati i Kilijan Mbape).

Mediji u Španiji i Italiji prethodnih nedelja pisali su o iznenadnoj inicijativi Real Madrida, koja je navodno kulminirala zvaničnom ponudom za Milinković-Savića, međutim Tare taj trač nije decidirano demantovao. Ali, ni potvrdio.

Tare je tom prilikom otkrio da će holandski defanzivac Stefan de Fraj na kraju sezone napustiti klub kao slobodan igrač i najverovatnije preći u Inter.

Bivši fudbaler, a sada prvi operativac Lacija, navikao je da u priči o Milinković-Saviću između redova provuče i cifru, tek onako... ukoliko nekoga bude zanimalo.

"Ne znam koliko bi Sergej mogao da vredi i ne želim previše da razmišljam o tome", rekao je Albanac i dodao:

"Međutim, sigurno je da se radi o cifri većoj od 90 miliona evra".

Potom je naglasio...

"Milinković-Savić nam je veoma važan, a podsećam da on još nije dostigao vrhunac. Želim da budem jasan, Lacio nikada nije postavio cenu za njega. Prošlog leta imali smo ponude uglavnom u visini sume koju sam spomenuo, ali ih nismo ni razmatrali",
rekao je Tare.

On je potom upitan konkretno da li je u Lacio stigla ponuda Real Madrida.

"Trenutno ima interesovanja za njega, ali ništa konkretno. Nikada nisam razgovarao s Realom o njemu, jer nam se nisu ni obratili".

Milinković-Savić je profesionalnu karijeru počeo u Vojvodini iz koje je 2014. godine prešao u Genk za milion evra, a samo godinu dana kasnije Lacio ga je Belgijancima platio 18 puta više.

Za reprezentaciju Srbije visoki 23-godišnjak odigrao je dve utakmice kod novog selektora Mladena Krstajića, nakon što je sa njegovim prethodnikom Slavoljubom Muslinom ušao u sukob već na prvom zajedničkom okupljanju i potom bio izostavljan sa spiskova tokom kompletnih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Kada su čelnici FSS, pre svih predsednik Slaviša Kokeza, obrazlagali nesvakidašnji rastanak sa selektorom Muslinom nakon obezbeđenog plasmana na Mundijal, njegov odnos sa Milinković-Savićem naveden je kao jedan od razloga za raskid ugovora.

Povezano

Sve vesti