Predrag Vujić

Iliev za MONDO: Imamo suva zlata, svi ih traže!

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev o informaciji da se Mančester junajted raspituje za 18-godišnjeg štopera Svetozara Markovića. "I za njega i za Đerleka se raspituju top svetski klubovi, oni su budućnost evropskog fudbala".

Iliev za MONDO: Imamo suva zlata, svi ih traže! Foto: MN Press Armin Đerlek i Svetozar Marković

Ne dešava se često da se najveći evropski i svetski klubovi raspituju za fudbalere iz srpske lige, uprkos svim finansijskim teškoćama sa kojima se suočava poslednjih decenija.

Srbija jeste bazen iz kojeg se crpi fudbalski talenat i nadamo se da će tako ostati i u godinama, decenijama koja dolaze.

Najnovija vest iz Mančestera glasi da se veliki Junajted raspituje za mladog štopera Partizana koji je nedavno napunio 18 godina i koji je tek debitovao za prvi tim crno-belih, Svetozara Markovića.

"Imamo dva vukderkinda - Svetozara Markovića i Armina Đerleka - i top svetski klubovi su za oba igrača, ne zainteresovani nego su fascinirani njima! To je uspeh Partizana, Partizanove škole, filozofije, to smo i najavili da će se desiti", rekao je za MONDO Ivica Iliev povodom vesti iz Mančestera.

Londonski "Gardijan" je još u oktobru 2017. godine stavio veznog fudbalera Armina Đerleka u listu 50 najtalentovanijih mladih fudbalera na svetu, odnosno na one na koje treba obratiti pažnju.

Sportski direktor Partizana nije želeo da ulazi u detalje, odnosno da komentariše istinitost navoda iz vesti iz Mančestera da su kontakti dva kluba oko Markovića već napravljeni preko bivšeg igrača Partizana Budimira Vujačića, koji je svojevremeno bio posrednik u transferu Zorana Tošića u Junajted.

"Ne bih govorio konkretno o tom ili nekom drugom klubu, mogu da kažem da se raspituju najveći klubovi sveta. Oni su naše suvo zlato, pokazali su fantastičan kvalitet, oni su budućnost evropskog fudbala... Mnogo onih koji ih prate i imaju i želju da ih privole u svoje redove", rekao je Iliev, dodajući da je "logično što se piše i priča o njima".

Na opasku da Partizan jeste deo evropskog fudbala i kao takvi budućnost evropskog fudbala, kako je napomenuo Iliev, ali uže gledano - da li su i budućnost Partizana, sportski direktor crno-belih je ovako prokomentarisao:

"Partizan je nepresušan izvor talenata, samo treba ozbiljan rad, pristup, vizija. Partizan ne treba da brine za budućnost. Svaki potez koj se bude uradio je organizovan, isplaniran i pokazali smo u poslednje dve godine kako radimo i na koji način, a ujedno imamo rezultate... Oni jesu budućnost, pre svega, Partizana i Partizan najozbiljnije računa da oni i još neki mlađi igrači budu okosnica igre i tima u narednom periodu".

Iliev: Partizan ima tim i za budućnost


Partizan je, nastavio je Iliev, uspeo da sanira "rupe" u radu Omladinske škole i odliv nekoliko generacija fudbalera. Uspeo je, dodaje, da Omladinsku školu ponovo učini najvažnijom bazom kluba.

"Imali smo nekoliko 'izgubljenih' generacija, godišta 1995, 1996. i 1997. godine, bilo je tu neracionalnih odlazaka igrača koji nisu vratili Partizanu, ali smo povratkom pojedinih fudbalera iz tih generacija, kakvi su Marko Janković i Danilo Pantić, pa i Saše Zdjelara koji nije bio u našoj školi, ali jeste veliki navijač Partizana, pokazali kako želimo i kako radimo. Borili smo i izborili kako bismo napravili vrhunsku priču. Ovi novi mladi igrači, a imamo ih još, plod su takvog rada. Ti igrači, koju su preko noći, mada ne baš preko noći, svojim predanim radom, razdrmali evropsko fudbalsko tržište. Imamo još takvih", poručuje Iliev.

"Partizan će UVEK proizvoditi dobre igrače"

Povezano

Sve vesti