10 "skrivenih" mesta gde lopovi prvo pogledaju

Autor:

Mislite da je vaše mesto za skrivanje novca i dragocenosti savršeno? Proverite...

10 "skrivenih" mesta gde lopovi prvo pogledaju Foto: MONDO/Mario Milojević

Pod dušekom

Sakrivanje novca i dragocenosti ispod dušeka na kojem spavate, je jedan od najstarijih trikova za koji zna svaki lopov.

Orman

Lopova neće mrzeti da stavi ruku u džep svakog vašeg kaputa u ormanu, da pogleda u svaku cipelu, imajte to na umu. Ako se odlučite za čuvanje dragocenosti u ormanu, ostavite ih u kutiji na kojoj piše nešto dosadno, kao na primer: "zadaci iz fizike iz 1980. godine", ili "Odeća za bebu".

Fioke

Umesto da nakit ili novac čuvate u kutiji koju ste gurnuli među svoj donji veš ili čarape u fioci, stavite te vredne stvari u nekoliko čarapa, na primer.

Kućni sef

Verovatno želite da sve svoje dragocene predmete držite zaključane, ali to ih neće sačuvati od lopova ako sef nije zazidan ili je u podu, već može da se ponese. Lopov se neće mučiti da ga otključa, već će ga jednostavo celog poneti.

Kućna apoteka

Znaju lopovi i za ovaj trik, i često se dešava da pokupe sve lekove koje imate u ormariću, pa naknadno, kada napuste stan, bez žurbe otavaraju jednu po jednu kutiju tražeći svoj pravi plen.

nakit, biseri Foto: MONDO/Dragana Todorović

Zamrzivač

Ako ste razmišljali o zamrzivaču kao skrivenom mestu za dragocenosti, to ima smisla samo ako u kesu sa nakitom stavite parče mesa ili neko voće, povrće. U suprotnom, lopovi će "nanjušiti" šta je u tom zamrzivaču "višak".

Vaza sa cevećem

Prazna vaza mogla bi da deluje kao mesto za čuvanje dragocenosti, ali policija kaže da u stanovima koje su poharali lopovi često nalaze polomljene vaze, bez obzira na to da li je u njima bilo cveće ili ne.

Kućni bife

Lopovi koji se ne žure, koji su detaljno planirali pljačku, imaju vremena i za čašicu pića u vašem stanu, bez obzira na to što su nepozvani gosti. Zato kućni bar nije dobro mesto za skriveni novac ili dragocenosti.

Kofer

Koferi su uobičajeni predmeti koje ljudi koriste kao sigurno mesto za skrivanje onog što im je važno. Lopovi, zato, često ni ne otvaraju kofer već ga samo ponesu, ili unutra ubace još nešto na šta su vašem stanu bacili oko.

Povezano

Sve vesti