Ranjen dečak, u rancu nosio 11 kašikara!?

Autor:

Maloletni D.S. (14) "prošetao" je selom Barakovcem kod Čelinca u Republici Srpskoj sa 11 kašikara u rancu, nakon čega je teško ranjen u eksploziji bombe!

1
A- A A+
policija Foto: MONDO/Samir Cacan

Mediji javljaju da je dečak je zadobio teške povrede ruke i nije životno ugrožen, ali je zadržan na lečenju.

Policiju u sredu oko 19 časova stigla anonimna prijava da maloletnik šeta po selu Barakovac noseći u torbi čak 11 ručnih bombi.

"Policajci iz Čelinca su ovu neverovatnu informaciju veoma ozbiljno shvatili i odmah je upućena patrola na teren. Dolaskom u Barakovac, a meštani su policiji potvrdili da maloletnik šeta s bombama M-72 i M-75 u torbi", kaže sagovornik "EuroBlica".

Tokom istrage policajci su došli do saznanja da je torbu sa sedam bombi maloletnik ostavio u dvorištu jedne kuće u tom mestu i da je otišao u pravcu šume.

Deca našla bombe u ormanu, jedan povređen

"Po informacijama koje su dobili na licu mesta, policajci su zaključili da on planira da baci bombe u šumi, pa su odmah krenuli u potragu za njim kako bi ga sprečili da to uradi", pojašnjava izvor.

Policajci su nakon kraće potrage uspeli da pronađu povređenog D.S, a na licu mesta utvrdili su da je s jedne bombe odvrnuo inicijalnu kapsulu zajedno s kašikom i odvojio od bombe.

Ranjeni žena i dete, kašikarom iz II Svetskog rata

"Tu odvrnutu kapsulu je aktivirao i ona mu je eksplodirala u ruci. Tom prilikom je zadobio teške povrede i vozilom Službe hitne pomoći Čelinac prevezen je u UKC Banjaluka", kaže izvor.

Policija je već počela istragu o tome kako je D.S. dosao u posjed bombi.

Maloletnik tvrdi da ih je našao, ali nije precizirao gde.

Povezano

Sve vesti