mondo.rs

Boja koja će obeležiti ovu sezonu

Autor:

Da li ste je već primetili u prodavnicama?

Institut "Pantone" svake godine bira boju koja će najbolje prikazati duh vremena nastupajuće godine i ono čemu ljud teže.

Tako su još u decembru prošle godine objavili da će 2018. obeležiti  ljubičasta - Ultra Violet (18-3838). Više o tome:

Ova boja će obeležiti godinu pred nama

Međutim, u kolekcijama za proleće i leto, koje su uveliko stigle u prodavnice garderobe i obuće širom Srbije, dominira žuta boja!

Nemojte sad odmah da pomislite kako do nas stiže samo ono što se nosilo ranije, što je "demode". Niste u pravu. Žuta je obojila izloge širom sveta.

Otkud sad to?

U Institutu "Pantone" kaže da boja koju oni odaberu, ovoga puta ljubičastu, ne bude uvek boja koja je u trendu, već da "prožima sve oblasti dizajna i prikazuje odraz globalnog raspoloženja potrošača". 

Takođe, prema njihovom istraživanju žuta je u ženskoj garderobi zastupljena tek 13 odsto, što znači da spada među najmanje popularne boje. Ali, to nije sprečilo modne dizajnere da je upotrebe u svojim novim kolekcijama, a neki od njih su to objasnili trendom "ženskog oslobađanja". 

Žuta je upadljiva, neizbežna, energična - sve ono što jeste žena 21. veka.

Ako želite da nosite žutu boju, znajte da se dobro slaže sa skoro svim drugim bojama, osim sa takođe jarkim i upadljivim. Ako se obučete skroz u belo, crno, teget, braon ili sivo, osvežite svoj izlged žutom ešarpom oko vrata, ili žutim sandalama.

I ne treba da se bojite da ćete biti bledi u licu ako občete nešto žuto - stavite oranž rumenilo, ili crveni karmin, i delovaćete veoma sveže.

Pročitajte: Angela Merkel "posivela"

Povezano

Sve vesti