mondo.rs

NLO iznad Arizone?

Autor:

Piloti američkih putničkih aviona videli "nešto" na nebu dok su leteli iznad pustinje u Arizoni.

8
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO/Predrag Vujić Ilustracija

Pilot "Lirdžeta" (Learjet) i njegov kolega iz "Ameriken erlajnz" (American Airlines) tvrde da su tokom letova 24. februara, videli su objekat i to prijavili regionalnom kontroloru avio-saobraćaja u Albukerkiju.

Američki mediji objavili su transkript i audio-snimak razgovora pilota i kontrole, uz obaveznu špekulaciju da je reč o NLO-u (Neidentifikovanom letećom objektu).

- PRVI RAZGOVOR -

"Da li je neko prošao iznad nas pre 30 sekundi?", pitao je pilot kontrolu leta.

"Nije", odgovorio je kontrolor.

"U redu", kazao je pilot, dodajući damu se čini da je, ipak, nešto preletelo iznad njegovog aviona.

“NLO?", čuje se glas iz kontrole.

"Da", odgovorio je pilot kroz smeh.

- DRUGI RAZGOVOR -

Nije prošlo mnogo od razgovora sa jednim pilotem, a posle nekoliko minuta, javio se pilot aviona kompanije "Ameriken erlajnz" koji je bio iznad istog područja, nad Arizonom.

"American 1095, obavesti nas ako nešto prođe ovuda", rekao je kontrolor leta.

"Da vas obavestim ako nešto prođe pored nas?", upitao je pilot.

"Da. Neposredno pre vas tuda je leteo drugi avion i prijavio da je nešto preletelo iznad njih. Dakle, ako nešto vidite, prijavite nam", rečeno je iz kontrole leta.

Pilot "Ameriken erlajnz" javio se ubrzo.

"Ovde American 1095. Da, nešto je upravo proletelo iznad nas. Ne znam šta je, ali je bilo dve, tri hiljade stopa iznad", rekao je pilot, koji je upravljao avionom koji je leteo iz San Dijega u Dalas.

S obzirom da tu svakodnevno leti mnogo letelica, uključujući balone, pilot je bio upitan da li je to što je video ličilo na balon.

Pilot nje odgovorio da ne misli da je to bio balon.

Portparol američke Federalne uprave za vazduhoplovstvo, kaže da ne mora da znači da je taj objekat nešto što dolazi iz "drugog sveta", kao i da svakodnevno tuda bezbedno preleću mnoge letelice, uključujući balone.

"Naš kontrolor nije mogao da utvrdi da li je neki drugi avion bio tu, kada su to piloti javili", dodao je on.

CNN navodi da se "čudan susret" dogodio nedaleko od Rozvela, u Nju Meksiku - radu koji je postao sinonim za vanzemaljsku aktivnost, nakon što je 1947. godine prijavljeno da se letjeći objekat srušio u polju.

Izvor: YouTube/KRQE news 13

Povezano

Sve vesti