• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malo "odmarali", sutra rade: Kreće traka u Fijatu

Izvor Beta

Radnici obe smene kompanije Fijat Krajsler Automobili (FCA) u Kragujevcu, sutra se posle sedam radnih dana pauze vraćaju na posao.

   Fijat - nastavlja se proizvodnja 500L u Kragujevcu Izvor: MONDO/Marko Tanasković
redizajnirani "fijat 500L"
Izvor: MONDO/Marko Tanasković

U sindikatu kažu da je zvanično objašnjenje kompanije, koja dnevno u Kragujevcu proizvodi 410 vozila, o privremenom prekidu "usklađivanja proizvodnje za tražnjom", a sami tumače da poslodavac ne želi da "lageruje" automobile "fijat 500L".

Radnici FCA će raditi ponovo u dve smene do petka, kada će, kao i ostali zaposleni u Srbiji, imati dva neradna dana za Uskrs.

Ove godine su u fabrici automobila u Kragujevcu bila tri privremena prekida proizvodnje.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Zoran Marković je rekao agenciji Beta da od septembra prošle godine radnici nisu radili "ni jedan kompletan mesec".

Novi fijat 500 L, za volanom premijer...(VIDEO)

"Dok smo bili na ovoj poslednjoj pauzi, čuli smo za izjavu premijerke Srbije da Fijat ostaje u Kragujevcu, ali čekamo na zvanične informacije o produžetku ugovora koji ističe 29. septembra ove godine, o proizvodnji kao i o novom modelu", rekao je Marković.

On je naveo da očekuje da će se 1. maja radnicima FCA u Kragujevcu pridružiti 100 zaposlenih iz kooperantske kragujevačke firme Manjeti Mareli koja proizvodni branike, a postala je deo Grupacije FCA.

Sindikati FCA i Manjeti Marelija, rekao je Marković, očekuju da im se najkasnije za 15 dana poslodavac zvanično obrati u vezi s preuzimanjem radnika i njihovim statusom.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

czv

Da nece da se presele u neku drugu robovsku zemlju gde radnici ne smeju da strajkuju?

novosadjanIN

Jos koji mesec,ako ne izbace nov model mogu pod kljuc fabriku da stave. Italijani su dobili sta su trebali i cao zdravo. U kojoj jos ozbiljnoj fabrici te malo pa malo ne radi smena,pa na odmoru svi 15 dana itd...?!?! Kada ce drzava izaci i jasno reci sta se desava a desava se...

special image