• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Patrijarh: Čedomorstvo, najveći zločin veka!

Izvor MONDO/Beta

Patrijarh srpski Irinej poručio je danas vernicima, u Uskršnoj poslanici, da čuvaju i poštuju svetinju braka, jer je ona temelj zdrave i nerazorive porodice.

 Uskršnja poslanica patrijarha Irineja 2018. Izvor: MONDO/Stefan Stojanović


"Svedoci smo sveopšteg otuđenja i razdora, najpre u samoj porodici, gde je zajednica među supružnicima sve nestabilnija, a međusobno nepoštovanje roditelja ostavlja neizbrisivu ranu na dečjim dušama. Ne možemo tražiti svoja prava ugrožavajući tuđa", naveo je patrijarh.

Irinej je dodao da je potrebno da iskrenost i uzajamno praštanje treba da krase svaku porodicu.

"Čedomorstvo, najveći zločin ovoga veka, nažalost, prisutno je i u našem narodu. Prema statističkim podacima, svake godine u Srbiji nestaje čitav jedan grad. U svetlosti Hristovog Vaskrsenja svako začeće, rođenje i svako ljudsko biće jesu dar Božji koji ima večni smisao i rađa se za večnost",naveo je on.

Patrijarh je dodao da u danima radosti, povodom praznika, ne treba zaboraviti ni ljudsku bol, patnju i stradanje, kao ni bolesne, stare i iznemogle, siromašne, izbegle i prognane.

Da se ne izblamirate: Uskrs ili Vaskrs?!


"Neprestano sastradavamo sa sveštenstvom i monaštvom, sa našim vernim narodom i decom Kosova i Metohije, koji su naša savest i bez kojih je srpska duhovna svest slaba i ništavna. Okrepljeni vašom snagom i odlučnošću, neprestano prinosimo molitve da istrajete i da nam svima kosovski zavet bude most između nebeske i zemaljske Srbije. Mi ne smemo zbog nepravde klonuti, ne smemo se uplašiti, već se opredeliti za Carstvo nebesko sa svetim knezom Lazarom, koji je prineo žrtvu kao i vi što danas prinosite", naveo je patrijarh.

On je dodao da nepravda nije mimoišla "mnogostradalni, ali nikada pogaženi i poniženi" srpski narod koji iduće godine proslavlja osam vekova samostalnosti crkve i države.

"To nam daje pouzdanje i potvrdu da smo mi narod vođen svetima – svetim Simeonom, Svetim Savom i svetim kraljem Stefanom Prvovenčanim – koji za svagda srpski narod utemeljiše na krajeugaonom kamenu - Vaskrslom Hristu", poručio je Irinej u Uskršnjoj poslanici.

Tagovi

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zverojed

Imam resenje ljudi legalizovati monogamiju zamislite zskonski dozvoliti da covek poseduje 4 zene zabraniti abortuse i eto ti deca koliko ti dusa hoće.

SRB

@Zverojed POLIGAMIJU!

Ejpril O Nil

Čedomorstvo predstavlja lišenje života deteta pri porođaju. Izvršilac može biti samo majka. Ukoliko delo izvrši neko drugo lice, a majka ga na to podstrekne ili mu pomogne u izvršenju za vreme porodjaja ili neposredno nakon porodjaja za vreme trajanja poremećaja, ona će se smatrati saučesnikom, a izvršilac će odgovarati za ubistvo. E moj sveti čoveče!

special image