Evo gde građani Srbije putuju za Uskrs (ANKETA)

Autor:

Aranžmani za predstojeće praznike su rasprodati. Da li i se i vi spremate da Uskrs provedete u nekoj od evropskih prestonica?

16
A- A A+
venecija italija italijani turizam turisti Foto: MONDO/Lana Stošić

Mnogi građani Srbije odlučili su da uskršnje praznike provedu na putovanju, a sudeći prema rasprodatim aranžmanima u turističkim agencijama najpopularniji su obilasci gradova u Evropi, najviše u Španiji i Italiji, dok je Grčka iz godine u godinu sve traženija destinacija srpskih turista za Uskrs.

U turističkim agencijama kažu da su aranžmani uveliko rasprodati, da je prodaja počela još prošle godine, a da je najveće interesovanje bilo na Sajmu turizma u februaru.

Kako bi privukle putnike, turističke agencije nude raznovrsne aranžmane, a pojedine su ove godine obogatile ponudu, tako da nude i uskršnji aranžman za grčko ostrvo Santorini.

"U pitanju je direktan čarter let, jedna zaista lepa destinacija, ne tako uobičajena u ovom periodu godine, ali zbog tradicionalne proslave Uskrsa i zbog velike manifestacije koja se organizuje na ovom ostrvu odlučili smo da našim putnicima to ponudimo ove godine kao nešto što treba posetiti", kažeAndrej Todorović iz Kontikija.

Todorović je rekao da se naveći broj putnika odlučuje za putovanje po Evropi.

"To su kratki, siti brejk odmori od tri, četiri noćenja. Najpopularniji aranžmani za Uskrs su ka destinacijama kao što su Španja, Italija, ali sve veći broj naših putnika želi da uskršnje praznike provede u Grčkoj", navodi Todorović.

I aranžmani za Solun autobuskim prevozom su prodati, a gotovo i za Atinu.

Za građane sa dubljim džepom Kontiki nudi putovanje na daleke destinacije, a kako navodi Todorović, ti aranžmani uglavnom se prodaju više meseci unapred.

"Ono što je ove godine potpuni hit jeste Kina", kaže Todorović.

U agenciji Halotours kažu da su putnicima ponudili raznovrsne aranžmane, među kojima i program Obala cveća, koji obuhvata Italiju i Francusku.

"Dvorci Bavarske, Obala cveća kao i Rim su putovanja koja se organizuju nakon Uskrsa, oko Praznika rada i prodata su i ona", navode u toj turističkoj agenciji.

U ponudi je i Nostalgicna tura (Trebinje, Dubrovnik, Mostar i Sarajevo), kao i Ohrid sa izletom za Albaniju, Tirana.

I turistička agencija "Big blu" rasprodala je gotovo sve aranžane za Uskrs, a kako kaže operativni direktor te agencije Dušan Atanasov, najaktuelnija su putovanja za Budimpeštu, Beč, Rim, Barselonu i Nicu.

Atanasov navodi da je ove godine veliko interesovanje za banje u Srbiji, u kojima više nema slobodnih mesta, a građani koji za praznik žele da naprave predah od obaveza odlaze i na Zlatibor, Taru, Kopaonik ili Staru planinu, ali i na Oplenac.

Ovih dana, kako kaže, spremaju se ture i za udaljene destinacije - do Pekinga, Šangaja Balija i drugih ezgotičnih destinacija.

Navodi da su počele rezervacije za 1. maj, a domaći turisti iz Srbije zainteresovani su za odlazak na grčko ostrvo Krf i za Italiju.

"Zanimljiv je odlazak autobusom kroz celu Italiju, do Napulja, odakle se putnici vraćaju avionom, kao i tura koja će 1. maja biti u Napulju", kaže Atanasov i dodaje da se Istanbul vraća na "velika vrata" kada je reč o interesovanju putnika.

Kao novu u ponudi za turiste izdvojio je turu za Italiju, i to iz Beograda autobusom, do Trebinja i Dubrovnika, zatim trajektom do Barija, dok je povratak iz Napulja u Beograd predviđen avionom.


Na šta se žale srpski turisti

Top 10 gradova na svetu - jeftini, zabavni...

Povezano

Sve vesti