Dobra vest za ljubitelje mode

Od 20. do 26. aprila, na Beogradskoj nedelji mode, imaćete priliku da vidite ono najbolje na domaćoj modnoj sceni, ali i mnoge svetske novitete.

Tradicionalna modna manifestacija - Belgrade Fashion Week - biće otvorena sećanjem Borisa Nikolića, koji zauvek napustio modnu scenu pre tačno 10 godina.

Njemu u čast biće održana modna revija na kojoj će svoje modele prikazati neki od najpoznatijih donaćih modnih dizajnera, kao i dobitnici nagrade Boris Nikolić koja se proteklih 10 godina dodeljuje na Belgrade Fashion Weeku.

Takođe, na ovoj manifestacije saznaćemo i šta se dešava na finalu Fashion Scout South East European konkursa, na kojem učestvuju odabrani dizajneri iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Njihove radove oceniće internacionalni žiri, a pobednik konkursa kao nagradu dobija predstavljanje na London Fashion Week-u u septembru ove godine, u okviru Fashion Scout programa Ones to Watch.

Osim toga, posetioci će moći da vide i šta ima novo na svetskoj modnoj sceni, a gosti manifestacije biće indijski dizajneri Kamran Patel i Anupret Sidhu, koji svoje karijere grade u Londonu, a revije su imali i na poslednjem London Fashion Week-u.

U sklopu Fashion Incubatora, posebnog projekta BFW Design Collective-a, nastavlja se podrška mladim dizajnerima koji su na samom početku karijere.

Osim toga, biće organizovane i izložbe, predavanja, radionice.

Centralno mesto dešavanja je Belexpocentar, a ceo program pogledajte na ovom linku: www.belgradefshionweek.com

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.