Oglasio se Štepanek

Autor:

Čeh kratko prokomentarisao razlaz sa Novakom Đokovićem

20
A- A A+

Novak Đoković je posle lošeg nastupa na mastersu u Majamiju ostao bez oba trenera. Andre Agasi je najpre javno poručio da završava saradnju sa srpskim teniserom, a samo nekoliko dana kasnije Đoković je saopštio da više neće raditi sa Radekom Štepanekom.

Iznenadni krupni "rezovi" u stručnom štabu iznenadili su javnost, jer su usledili nedugo pošto je Đoković objavio kalendar i potvrdio da će učestvovati na nekoliko najvažnijih turnira na šljaci.

Štepanek, koji je sa Đokovićem sarađivao samo kratko, budući da se timu priključio krajem novembra, naveo je da je prekid sa nekadašnjim brojem jedan bio neminovan.

"Iako je moje prvo trenersko iskustvo veoma kratko, shvatio sam da sam kadar da radim sa jednim od najboljih igrača svih vremena. Potvrdio sam i da mogu da budem u timu sa Andreom Agasijem sa kojim sam uvek bio samo protivnik. Velika je šteta što su se naši stavovi sa Novakom često razilazili, pa smo okončali saradnju", naveo je Štepanek u izjavi za češke medije.

"Naš odnos sa Novakom ostaće i dalje blizak, prijateljski, i želim mu da donosi samo najbolje odluke", naveo je Štepanek.

Čeh je dodao da je mnogo naučio tokom kratke saradnje sa nekadašnjim najboljim igračem sveta.

"Sada sam se uverio kako Andre radi, koristi svoje bogato tenisko iskustvo i koliko ima entuzijazma, ali i strpljenja za svaku situaciju i ogroman osećaj velikodušnosti. Ranije smo bili kolege, ali sada smo postali prijatelji koji imaju mnogo sličnih pogleda i istu percepciju tenisa", dodao je Štepanek.

Povezano

Sve vesti