• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marina Abramović ulazi u istoriju!

Izvor mondo.rs

I to ne samo zato što će se "spržiti" strujom od milion volti!

Umetnica Marina Abramovic ulazi u istoriju kao prva žena koja ce kao izložbeni prostor dobiti kompletnu glavnu galeriju Kraljevske akademije u Londonu!

Marina ce tako postati prva žena od osnivanja galerije pre 250 godina, kojoj ce ceo ovaj prostor biti stavljen na raspolaganje.

I iskoristice ga kako dolikuje – "Tajms" piše da je Abramoviceva najpre predložila instalaciju fontane iz koje bi prskala njena krv, ali ce ipak "samo" biti izložena struji od milion volti!

Taj ugledni list prenosi da ce se ona 2020. izložiti struji od milion volti, u saradnji sa inženjerom i osnivacem "Factum arte" Adamom Louom.

"Struja je nešto što ljudi baš i ne razumeju, ali ako pogledate klipove na Internetu, videcete da se cesto njoj izlažu na razne nacine. Ako se dobro uradi izolacija, osoba pod naponom može da 'ispaljuje' munje iz prstiju," objasnio je on.

To ce uraditi i Abramoviceva, pošto planira najpre da se izloži struji od milion volti, a zatim munjom iz prstiju ugasi svecu!

Marina, Lou i citav tim tehnicara i umetnika imaju dve godine da osmisle sve detalje ovog performansa, pošto se o njemu, za sada, ne zna mnogo. Publika ce moci da ga vidi 2020. godine.

Pogledajte još:

Pancevac osmislio automobil na struju, kojim je vožnja do Novog Sada jeftinija od ŽVAKE!

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

carlo

Sotonin sluga

Penzioner Nedeljko Kovinjalo

Kojom umetnošću se bavi dotična?

ich

@Penzioner Nedeljko Kovinjalo umetnist performansa... Evo jos jedna gratis informacija za tebe - umetnost nije samo slikarstvo...

SERIJE