MONDO/Tanjug

Slučaj "Amsterdam": Kazna nastavnici iz Beograda!

Autor:

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je danas kaznene mere za nastavnicu osnovne škole "Karađorđe" koja je grupu đaka odvela na putovanje u Amsterdam koje je uključivalo i obilazak ulice "crvenih fenjera".

18
A- A A+


On je dobio izveštaj o tom slučaju i informaciju da škola i njen direktor nisu organizovali sporno putovanje, već nastavnica "po privatnoj liniji".

"To je neprimereno, nastavnik će imati sankcije", rekao je Šarčević za Prvu i objasnio da svaki plan i program ekskurzije mora da se prijavi u školi i bude verifikovan na nastavničkom veću.

"To je sistem ličnog dila, ništa drugo, biće posledica", rekao je ministar i dodao da ima dosta nastavnika koji su u dobrim odnosima sa roditeljima, "pa rade na svoju ruku".

"SKANDAL": Đaci prošetali među "crvenim fenjerima"

Upitan o upisu prvaka ministar je rekao da je potvrda o vakcinaciji potrebna za upis dece, te da će se sa roditeljima koji se tome protive razgovarati i na kraju sprovoditi sankcije ako ne vakcinišu svoju decu.

Upitan o broju nevakcinisane dece koja će upisati prvi razred Šarčević kaže da je to pitanje za ministarstvo zdravlja i ističe da deca po zakonu moraju da se upišu u školu.

Kaže da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar govorio o 15 odsto nevakcinisane dece, navodeći da kažnjavanje nije jedino rešenje i da mora da se stvori poštovanje između škole i roditelja koji rade kao tim u interesu deteta.

Amsterdam: Što ste IH gledali, gledali ste IH!

Povezano

Sve vesti