ŠAMARČINA! (VIDEO)

Autor:

Bend E-Play objavio je danas radikalan spot za pesmu "Šamarčina". Najčudnije je što, kada smo išle ulicom sa svim tim krvavim ranama i ožiljcima, niko od prolaznika nije obratio pažnju na nas". Pogledajte spot!

7
A- A A+
"Ma, pusti, biće mi bolje", "Udari on mene tako ponekad, kad je pijan... ja zbog dece ćutim, trpim, šta ću"...

Koliko puta ste čuli ove potresne reči žena koje su pretpreli ili trpe nasilje?Koliko puta ste se umešali kada vidite ili čujete

Bend E-Play bavio se ovom temom u novoj pesmi "Šamarčina" sa albuma "Sloboda", a da bi poruka bila što jasnija i prodornija, snimio je i spot koji je zaista radikalan i brutalan. 

Basistkinja i pevačica Maja Cvetković kaže da se tekst pesme "Šamarčina" sa albuma "Sloboda" odnosi na "velike životne udarce i samobodrenje da će nam biti bolje".

"Čitajući novine svaki dan, konstantno smo bili izloženi vestima o nasilju u porodici. Samim tim, došli smo na ideju da predstavimo jednu klasičnu srpsku priču nasilja u porodici i da damo podršku a i poruku da se može izaći iz ‘začaranog kruga’ u kojem se žene nalaze. Ženski deo benda je bio spreman da to verno predstavi, a tome su svakako doprilnele i dobro urađene maske na našim licima", kaže Maja Cvetković o prvom angažovanom spot koji je ikada izašao iz E-Play video produkcije.

U "Šamarčini” Maja Cvetković i prateća pevačica Kristina Jovanović pokrivene su uverljivim ožiljcima, koje je uradio majstor za specijalne efekte Sendi Kumalakanta. Uloga nasilnog muža/dečka poverena je prijatelju benda, muzičkom menadžeru Draganu Novičiću, u ulozi majke pojavljuje se rok novinarka Branka Glavonjić, dok su nemi posmatrači nasilja gitarista Nemanja Velimirović i bubnjar Goran Ljuboja-Trut.

"Najčudniji deo celog tog dana i snimanja je kada smo išle ulicom sa svim tim krvavim ranama i ožiljcima, što niko od prolaznika nije obratio pažnju na nas, niti nas je iko pogledao. Ali srećom ožiljci su ipak bili deo maske, pa nam to nije smetalo…", kaže Maja Cvetković.

POGLEDAJTE SPOT

Izvor: YouTube/E-Play


Album "Sloboda" rađen u produkciji Voje Aralice, koji će do kraja aprila objaviti na CD-u promoterska kuća Long Play, već je najavljen spotovima “Srešćemo se” i “Da budemo samo dobro”.

Povezano

Sve vesti