Dan ploča u Čumićevom sokačetu u subotu

Autor:

Veliki beogradski Record Store Day na otvorenom, 21. aprila, u Čumiću, od 12 do 20 časova. Domaćin - Srđan Gojković-Gile, ploče "vrte" mnoge poznate ličnosti.

Dan ploča u Čumićevom sokačetu u subotu Foto: Mondo/ Goran Sivački
Tradicija obeležavanja svetskog praznika gramofonskih ploča i prodavnica vinila biće nastavljena u subotu, 24. aprila u jezgru Beograda, u Čumićevom sokačetu.

Od podneva pa sve do 20 sati, posetioce Čumićevog sokačeta očekuje velika berza ploča, zatim program Poznati puštaju ploče, kao i izložba radova autora iz celog regiona, na temu Strip&ploče.

Ova otvorena i besplatna dešavanja biće ispred muzičke prodavnice Mascom Store, u centralnom delu Čumićevog sokačeta.

S obzirom na to da se Mascom Store nalazi na zvaničnoj svetskoj Record Store Day listi, u radnju će tog dana stići i najvrednije poslastice za kolekcionare, a to su specijalna "RSD" izdanja: Dejvid Bouvi (David Bowie), Madona (Madonna), Dorsi (The Doors)...

Dok će se na trgu ispred radnje za gramofonom smenjivati poznate ličnosti, koje će u nekoj vrsti živog radijskog programa, pričati o svojim omiljenim pločama, a zatim i pustiti nekoliko pesama po svom izboru.

Među ovim specijalnim di-džejevima ćemo čuti i videti muzičke znalce: Žikicu Simića, Petra Janjatovića, Branka Rosića, Vladu Džeta, Dejana Vučetića Vuču, Milenka Savovića, kao i glumce, sportiste, umetnike...
Ambasador beogradskog Record Store Day-a 2018, je Srđan Gojković Gile (Električni orgazam), koji kao pravi promoter kvalitetne muzike već više od tri decenije radi na afirmaciji domaće rok scene.

OVAKO JE BILO PROŠLE GODINE

 Više informacija o događaju i samom prazniku potražite na OVOM linku
Tagovi:

Povezano

Sve vesti