• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filharmonija predstavlja "Bitije ljudsko"

Izvor MONDO/Tanjug

Beogradska filharmonija u novoj sezoni donosi 25 koncerata podeljenih u pet ciklusa, koncertna izvođenja opera, svetski poznate soliste...

Nova sezona Beogradske filharmonije 2018/2019 pod nazivom "Bitije ljudsko" obuhvatice 25 koncerata podeljenih u pet ciklusa - Mrakobes, Izviiskra, Ašikovanje, Uzvišenije, Mudroslovlje, najavila je danas Filharmonija.

Najvece novine u sezoni su nastupi sa horom "Obilic" AKUD "Branko Krsmanovic" nakon nekoliko godina pauze i koncertna izvodenja opera koje šef-dirigent Gabrijel Felc posebno izdvaja.

"Mracni i sagama isprepletani 'Dvorac Plavobradog' Bele Bartoka je kao dobar krimic: kad jednom pocne, ne možete se odvojiti od njega. Ovo delo cemo koncertno izvesti, isto kao i prvi cin opere 'Valkire' Riharda Vagnera, u kojoj jedan covek, ranjen i u bekstvu od neprijatelja, upoznaje svoju sestru i zavoli je", najavljuje Felc.

"Mogu da obecam da ce to biti izuzetne veceri našeg cudesnog orkestra sa internacionalnom pevackom elitom, koja ce zbog toga rado doci u Beograd", dodao je šef-dirigent.

Sa Filharmonijom ce svirati svetski poznati solisti kao što su pijanista Nikolaj Luganski, klarinetista Andreas Otenzamer, violinistkinja Alina Pogostkina, violoncelista Kristijan Poltera, harmonikašica Ksenija Sidorova, a orkestar ce voditi poznati dirigenti Mihail Jurovski, Danijel Rajskin, Aleksandar Vedernikov, Hauard Grifits.

Na filharmonijskoj biletarnici pocela je prodaja kompleta za dosadašnje pretplatnike, a svi oni koji to žele da postanu, od 23. aprila imace tu mogucnost kada se kompleti mogu kupiti i online. Prodaja po ciklusima pocinje od 7. maja.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE