"Senke nad Balkanom" uživo!

Autor:

"Lični kompozitor Dragana Bjelogrlića", u Belexpo centru u nedelju, 15. aprila!

"Senke nad Balkanom" uživo! Foto: MONDO, Goran Sivački

Poznati slovenački muzičar Robert Pešut Magnifico (Manjifiko) održaće koncert u nedelju, 15. aprila, od 21 čas, u Belexpocentru, u okviru turneje "Charlatan de Balkan".

Kao specijalni gost na koncertu pojaviće se Nikola Pejaković Kolja, glumac, scenarista, režiser i muzičar.

Magnifico, jedan od najpopularnijih balkanskih muzičara, uz pratnju svog benda, sviraće u Beogradu nove pesme, ali i dobro poznate hitove iz dugogodišnje karijere.

"Koncert u Beogradu je uvek događaj kojem se radujem. Svaki novi je sve veći doživljaj. Obećavamo pregršt emocija, pozitivnih vibracija i da, naravno, nećemo bežatiod hitova iz filmova 'Montevideo' i serije 'Senke nad Balkanom'. Takođe, veselim se jer će mi se pridružiti dragi Nikola Kolja Pejaković, sa kojim ćemo zajedno zasvirati neke od prelepih ljubavnih nota. Vidimo se!", rekao je Magnifico pred beogradski koncert.

Najbolja domaća serija ikada?

Magnifico je poklonik balkanskog zvuka, a njegova muzika je specifičan miks različitih pravaca, u kojoj dominiraju fank, disko, rok, ali i dragačevske trube, kao i melodije iz špageti-vesterna. Svoje pesme opisuje kao retro šik, kombinaciju balkan- disko šlagera i džeza. Budući da je dugogodišnji saradnik glumca, režisera i producenta Dragana Bjelogrlića, zna da kaže kako je njegov lični kompozitor. Numere proizašle iz te saradnje, poput "Divna", "Pukni zoro" i "Samo malo", doživele su ogromnu popularnost.

Tokom karijere duge 25 godina objavio je 11 albuma i postao poznato ime širom sveta. Njegov četvrti album, pod nazivom "Export/Import" (2004), doneo mu je uspeh širom Evrope, a izdavačka kuća Sony objavila ga je u čak 56 zemalja. Poznat je i po hitovima: "Hir aj kam, hir aj go", "Giv mi mani", "Silvija", "Pismo kumu (Rambo Rambo)"...

Ulaznice za beogradski koncert mogu da se nabave putem Eventim i Gigstix prodajne mreže, po ceni od 1.190 dinara za parter i 1.790 dinara za VIP.

Povezano

Sve vesti