QUASARBORN: Pođite na "Odiseju u sobu 101"!

Autor:

Domaći metal sastav objavio je video spot kojim najavljuje prvi album

Beogradski metal sastav Quasarborn je objavio spot za naslovnu pesmu sa svog albuma prvenca "The  Odyssey to Room 101", a ovo samoizdanje će se u javnosti pojaviti 18. maja na svim digitalnim platformama i u CD formatu.

"Kao što se može pretpostaviti, naslovna pesma našeg prvog albuma je nastala pod jakim uticajem Orvelovog romana '1984', ali i Hakslijevog 'Vrlog novog sveta'. Ona predstavlja poslednje poglavlje u priči koja prati album i opisuje poslednje trenutke života glavnog junaka u kojima biva mučen i lišen svakog traga humanosti, dostojanstva i identiteta. Sudbina gora od smrti. 'Odiseja u sobu 101' je najduža numera na albumu, ali je prošarana najraznovrsnijim motivima i najdinamičnija je. Intenzivna je, moćna, besna, ali i melodična i pažljivo strukturisana. Odlično predstavlja suštinu benda Quasarborn u ovom trenutku", rekao je Luka Matković, frontmen benda.

Space Eater novim spotom obeležio deceniju!

Quasarborn je osnovan 2016. godine, a postavu benda čine Luka Matković (gitara i vokal), Đorđe Luković (vokal), Marko Danilović Tihi (bubnjevi) i Miloš Tomasović (bas).

Žanrovski, Quasarborn je dobrim delom ukorenjen u tradicionalnom thrash metal zvuku, karakterističnim za osamdesete godine, ali pritom prošaran uplivima iz drugih metal i rok podžanrova. Pored ovog, bend je objavio još dva singla za pesme "Danse Macabre" i "Blood Honey".

Pogledajte spot za pesmu "The Odyssey to Room 101":

Izvor: YouTube/Quasarborn Official

Tagovi:

Povezano

Sve vesti