MONDO/Beta

Novi Pazar: Zviždanje himni - skandalozno

Autor:

Odbojkaški klub Novi Pazar osudio je ponašanje lokalnih huligana, ali je imao reči kritike i za medije koji su, kako smatraju, "predimenzionirali" incident.

Novi Pazar: Zviždanje himni - skandalozno Foto: MONDO/Predrag Vujić

Treća utakmica finala plej-ofa prvenstva Srbije za odbojkaše, između Novog Pazara i Vojvodine, u javnosti je odjeknula jače nego prva dva meča u Novom Sadu.

Razlog su zvižduci koji su se sa tribina hale u Novom Pazaru čuli tokom intoniranja državne himne "Bože pravde".

Tim povodom je OK Novi Pazar u petak izdao saopštenje, u kome se ogradio od svih pojedinačno ili organizovano zloupotrebljavaju sportske događaje, kako bi o ovom gradu i ljudima poslali lošu poruku.

"Sportskom borbom i poštovanjem protivnika na terenu, a uz veliku podršku sportski orijentisane publike, koja je vodič do pobede, došli smo do borbe za titulu. Naši planovi su dugoročni i isključivo vezani za sport, pa nećemo dozvoliti da o nama, umesto rezultata, govori šačica instruisanih i medijski zloupotrebljenih pojedinaca, u nameri da se zanemari i umanji značaj naše pobede nad Vojvodinom", naveli su Novopazarci, koji u finalnoj seriji sada gube 2:1.

U saopštenju koje je potpisao predsednik kluba Ervin Ćorović, ističe se da je "pokušaj predstavnika medija da odbojku u tom gradu svedu na skandalozno zviždanje himni Srbije, potvrda da su prostakluk, manipulacija i predimenzioniranje činjenica roba koja, kratkoročno, ima svog kupca".

"Dokazali smo da se odbojkaške lekcije mogu deliti van Beograda i Novog Sada, u srcu Novog Pazara. Centar smo odbojke, fer-pleja i domaćinskog odnosa, iako je ispad nekolicine zalutalih pojedinaca na poslednjoj utakmici glavna tema mnogih, nedobronamernih medija".

"Apelujemo na poznavaoce i poštovaoce odbojke da ne podležu uticaju pojedinaca, koji svoje frustracije prezentuju na pogrešnim mestima, zloupotrebljavaju sport, publiku i čitav grad, te sve nas pretvaraju u lake medijske mete, podležne kolektivnoj osudi", dodali su Pazarci.

Četvrta utakmica finala na programu je u nedelju od 19.30, takođe u dvorani "Pendik".

Povezano

Sve vesti