Čović: Bruka i sramota, neviđena krađa!

Autor:

Predsednik Crvene zvezde ogorčen suđenjem u drugom poluvremenu treće finalne utakmice, ističe da se sve to znalo unapred.

Čović: Bruka i sramota, neviđena krađa! Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Nebojša Čović održao je posle poraza Crvene zvezde u Podgorici vanrednu konferenciju za novinare, na kojoj je jedina tema bilo suđenje u plej-ofu ABA lige, uključujući način na koji se delegiraju sudije za pojedine utakmice.

"Ovo je neviđena krađa. Upozoravali smo šta se događa u ABA ligi ovih meseci i šta se sprema. Zvezda je bila bolja, ali se u trećoj četvrtini desila neviđena krađa. Ništa nije bilo kako treba, viđeno je tendenciozno suđenje. Napravljeno je udruženje protiv Crvene zvezde. Možda smo pogrešili što smo izašli na teren", rekao je Čović, a prenosi "Blic".

Izvor: Youtube/ABA liga


Predsednik Zvezde, koji ove sezone obavlja i funkciju predsednika Predsedništva ABA lige, postavio je pitanje gde su srpske sudije u ovom finalu.

Treći meč, koji je Budućnost dobila rezultatom 78:77 i povela u seriji 2:1, sudili su Slovenci Javor i Majkić i Hrvat Hordov.

"Hordov je u prvoj utakmici imao drugačiji pristup. On je znao da će suditi treću utakmicu i njemu je rečeno 'Pazi kako sudiš prvu, dolaziš u Podgoricu'. Napravljen je scenario da srpski klub ne sme da osvoji titulu u ABA ligi i taj scenario ima političku konotaciju. Izvršen je enorman pritisak na Beloševića u utakmici Budućnost - Cedevita. Napravljena je afera da (sportski direktor lige) Čabarkapa i Branko Jovanović rade za Crvenu zvezdu. To je onaj princip 'Držite lopova'. O Javoru, drvetu znamenitom, bolje i da ne pričam, a Majkića smo upoznali u trećoj polufinalnoj utakmici protiv Mornara".


Čović je konstatovao da je pitanje kakva je posle svega budućnost ABA lige.

"Ovo je bruka i sramota za regionalnu ligu i pitanje je da li će opstati. Pitanje je šta će biti sutra. Istu ovu izjavu bih dao i da je pobedila Crvena zvezda".

Četvrta utakmica, potencijalno odlučujuća, na programu je u subotu od 21.00.

Povezano

Sve vesti