Beta

Još jedna žrtva malih boginja: Umrla beba u Nišu

Autor:

Jedanaestomesečna devojčica preminula je u Kliničkom centru u Nišu usled komplikacija izazvanih malim boginjama, potvrdio je načelnik intenzivne nege na Dečijoj internoj klinici dr Dejan Milojević.

3
A- A A+
pedijatrija, bolnica, klinika, hitna pomoć, bolest, zaraza, lečenje, lekari, doktor, doktori, pacijent, pacijenti, zdravstvo, pedijatar, pedijatrija Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Dete rodom iz Doljevca primljeno je na bolničko lečenje 6. aprila, a preminulo je 11. aprila u večernjim satima.

 "Beba je imala problem sa plućima i disanjem i stavljena je na respirator, ali je srce jako loše odreagovalo. Imala je zastoj u radu srca na koji ništa nije moglo da utiče", rekao je dr Milojević. 

Prema njegovim rečima, pre nego što je obolela od boginja devojčica je bila zdravo dete, bez hroničnih bolesti.

"Primljena je u relativno dobrom stanju, ali se njeno stanje pogoršalo na dan, dva pre smrti. Telo smo poslali na obdukciju, a po kliničkoj slici najverovatnije se radi o infekciji srčanog mišića", izjavio je dr Milojević.

On je rekao da sada na intenzivnoj nezi Dečije interne klinike nema dece životno ugrožene malim boginjama, ali ima dece koja se zbog te bolesti leče na odeljenju. 

Devojčica peta je žrtva malih boginja u Nišu, a petnaesta u Srbiji.

Prema podacima Institua za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" od morbila je do sada u našoj zemlji obolelo 4.740 osoba.

Koliko je vakcinisanih MMR vakcinom

MMR: Ministar Šarčević bi podržao oduzimanje dece

Povezano

Sve vesti