Čović posle sastanka: Maltretiran sam, povlačim se

Autor:

Predsednik KK Crvena zvezda obratio se javnosti posle sastanka koji je održan u Podgorici. "Ne želim da učestvujem u takvom sistemu", rekao je Čović.

151
A- A A+
nebojša čović Foto: MN Press

Pre sastanka:

"Crvena zvezda gotovo sigurno neće igrati večeras".

Posle sastanka:

"Blizu smo toga da odlučimo da ne igramo".

Očigledno, razgovor koji je predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović imao ove subote sa prvim čovekom Sudijske komisije ABA lige, Iztokom Remsom, nije razrešio nedoumice oko toga da li će uopšte biti odigrana četvrtak utakmica finalne serije između šampiona Crne Gore i Srbije.


"Blizu smo toga da odlučimo da ne igramo, da im ne kvarimo slavlje. A i da ne dolazimo u halu da nas gađaju šunkom i da probaju da provociraju Omića, a pritom imaju Šehoviće", poručio je Čović u prvoj izjavi posle sastanka u Podgorici i dodao:

"Ima vremena da donesemo odluku, dug je dan, prvo da vidimo utakmicu Budućnost - Zeta, pa 'večiti derbi'".

Budućnost je u petak uveče uz veoma sporan kriterijum suđenja pobedila Crvenu zvezdu i povela 2:1 u seriji, posle čega je Čović imao veoma oštar javni nastup, a dan kasnije - u subotu - poručio da ekipa trenera Dušana Alimpijevića najverovatnije neće izaći na parket u subotu u 21 čas kada će crveno-beli morati da pobede kako bi seriju vratili u Beograd na "majstoricu".


Utisak je posle sastanka na kom su prisustvovali i direktor ABA Krešimir Novosel, kao sportski direktor lige Žarko Čabarkapa, da će neizvesnost trajati bukvalno do poslednjeg roka kada će, prema propozicijama, Crvena zvezda morati da se pojavi u dvorani kako bi meč bio i odigran.

"Poslali smo ABA jasan stav da ne želimo da učestvujemo u oružanoj pljački koja se desila u trećoj utakmici! Ono što se desilo u trećoj četvrtini je to. Tražićemo ekspertizu svega što se desilo, da bi mogli da ih tužimo, jer učinjena je materijalna šteta prema Zvezdi", rekao je Čović okupljenim novinarima po izlasku sa sastanka.


"Očigledno se od oktobra 2017. pravi velika zavera da Zvezda više ne bude ABA šampion i evroligaš. Bokan to dobro zna. Tu više nema prijateljstva. Što se mene tiče, ja se povlačim sa mesta predsedavajućeg predsednika ABA lige, to je naredni potez koji ću verovatno povući. Ne želim da učestvujem u takvom sistemu", rekao je Čović.

"Maltretiran sam u VIP loži 'Morače' i izvređan, kao i pojedini predstavnici srpskih medija", kazao je Čović.

Povezano

Sve vesti