Alimpijević: Zvezda ovo nije mogla da osvoji!

Autor:

"Prvi utisak je da sam odgovoran. A, drugi..."

Alimpijević: Zvezda ovo nije mogla da osvoji! Foto: MN Press

Crvena zvezda mts nije uspela.

Ekipa Dušana Alimpijevića izgubila je i u subotu i ostala bez titule ABA lige, koja je stanovala na Malom Kalemegdanu od 2015. godine.

Budućnost je trijumfom u seriji 3:1 prvi put donela i zadržala trofej u "Morači", koja će sledeće sezone gledati i utakmice Evrolige.

Posle utakmice, trener Zvezde Dušan Alimpijević nije imao dugo izlaganje na konferenciji.

"Čestitam Budućnosti na pobedi i na osvojenoj tituli. Nema šta previše pametno da se kaže posle ovakvih utakmica i ovakvih situacija. Neka ostane na čestitkama, a više ću pričati sutra ili prekosutra, kad za to bude vreme, o stvarima o kojima bi trebalo da pričam. Primarni cilj je bio da Zvezda osvoji ABA ligu, to nismo uradili, svakako da želim da popričam sa klubom i o svojim stvarima i o svemu što klub očekuje dalje", rekao je on.

Izvor: Youtube/ABA liga

Na pitanje da li je Zvezda u subotu odigrala najbolji meč u finalnoj seriji, Alimpijević je odgovorio odrečno i progovorio i o suđenju.

"Nismo mogli da odigramo ni na jednoj utakmici najbolje što smo mogli. Titulu smo izgubili u prvoj utakmici, u Beogradu. Naravno da će reći ljudi da je Budućnost dobila Zvezdu ove sezone pet puta, ali vidite, Tejlor Ročesti je šutnuo za celu finalnu seriju pet bacanja. Da budem precizniji - sedam, jer je dva šutnuo umesto Feldina, kad je Feldin morao da napusti igru zbog tehničke. Ročesti je, dakle, šutnuo za finalnu seriju pet bacanja. Saberite slobodna bacanja Budućnosti iz prve i druge utakmice ovde u Podgorici i slobodna bacanja Zvezde. Saberite", dodao je šef struke crveno-belih, pa podvukao:

"Moj lični utisak, a uvek krećem od sebe, je da je moja odgovornost, ali moj drugi utisak posle toga je da Crvena zvezda nije mogla da osvoji ovu titulu. To je moj utisak".

Povezano

Sve vesti