mondo.rs

Igrači prekinuli Džikića: Budućnost će ovo pamtiti

Autor:

Novi šampioni ABA lige "upali" su na konferenciju svog trenera i nakratko je prekinuli. Pročitajte njegove poruke posle osvajanja titule.

13
A- A A+Dok je još trajalo slavlje u dvorani, trener Budućnosti Aleksandar Džikić ušao je u salu za konferencije, u društvu krilnog centra Kajla Lendrija.

Šef struke Podgoričana je, kao i crnogorski šampion, prvi put osvojio "jadransku" titulu, ali nije odavao utisak euforije. Štaviše, dok je ekipa slavila, on je bio daleko od terena.

"Isto kao što sam izašao na kraju kupa izašao sam i sada, nisam ni prsten dobio, ne slikam se sa ekipom, to je neko moje sujeverje i to je tako. Ljudima se ne sviđa, ali šta ću. Mator sam da se menjam nešto puno", izjavio je srpski stručnjak.

U osvrtu na utakmicu, finalnu seriju i osvojeni pehar dao je kratak komentar.

"Šta da kažem... Pre svega čestitam Zvezdi. Mnogo su dobar tim. Nama je mnogo teško da igramo sa njima. To se videlo u svakoj utakmici. Sve su utakmice bile blizu, stvarno blizu. Imaju kvalitet, dugački su, imaju lidera Ročestija i pravi su evroligaški tim. Sad, jesmo osvojili ABA ligu ove godine i to je lepo. Ostaće zapisano u istoriji kluba. Do ove utakmice rekao sam da nas prvo to interesuje. Te priče od oktobra i tako dalje... Polako, ko živ - ko mrtav... Čestitao bih svojim igračima, stručnom štabu, ovim ljudima što vode klub. To je to", dodao je Džikić.

Džikić je ostao dosledan obećanju i otkrio sa kojim problemima su se njegovi igrači suočavali tokom finalne serije.

"Gibson je imao rupturu tricepsa na šuterskoj ruci. Još od Cedevite je to imao, pa vi vidite šta je to. Dolman isto. Barović na svoju odgovornost".

Upitan za energiju ekipe, Džikić je pohvalio kondicionog trenera Filipa Mihajlovića, a potom je bio prekinut, jer su njegovi igrači ušli u salu i zapevali.

"Generalno volim što ne izlazimo iz nekog okvira, jeste timski postavljeno da se igra malo više bazira na spoljnim igračima, kvalitetima Gordića, Ivanovića i Gibsona, nije to nikakva tajna. Imaju oni pravo da se raduju i da budu ponosni i na ABA ligu i na Evrokup i na domaći kup. Eto...", dodao je Džikić.

"Tokom sezone imali smo tri različita tima, do decembra jedan tim sa Barovićem, pa drugi kad je Dolman došao, imaćemo treći kad Dolman ode. Lično to nisam imao u karijeri, a nisam osvojio ABA. Ovo mi je četvrti 'top četiri' i sad sam osvojio, omaklo se".

Tokom subote je od jutra bilo neizvesno da li će Zvezda nastupiti. Džikić kaže da to nije uticalo na njega.

"Imam 47 godina. Kad je veliki ulog, pomeraju se granice tih nekih sredstava. To je ljudi normalno. To je zaista normalno. OK, probaš sve da osvojiš. Ko se toga seća? Nemoj mene da pitaš za to. Nemam šta da poručujem za kraj. Dobar su tim, igrali su dobro cele sezone, na prvom mestu ima mesta samo za jednog, oni su imali vreme dominacije sa Dejom i to je to".

Da li Aleksandar Džikić vodi Budućnost u Evroligi?

"Ne znam", završio je konferenciju trener prvaka ABA lige.

Povezano

Sve vesti