Jelena: Pravim špage, dakle zdrava sam...

"Volela bih da nema drame ni u jednom mom meču. Ko voli dramu? Da li znate nekoga ko voli da upadne u neprijatne situacije u meču?", pitala je Jelena novinare na US Openu

0
A- A A+

Kada igra Jelena Janković, bez obzira ko je protivnik sa druge strane, prva ili sto i neka igračica sveta, publika se ne dosađuje.

Ako ishod i dužina meča nisu sigurni, ono što jeste je bespoštedna borba Beograđanke za svaki poen, za svaku loptu, čak i onu zbog koje je neophodno napraviti špagu kako bi se dokačila bar ramom reketa.

Odavno je zbog stila igre i odbijanja da odustane u trenucima kada je povreda muči dobila nadimak - ratnik.

Meč trećeg kola US Opena između Jelene Janković i Kineskinje Đije Ženg pravi je primer za to. Primer je i meč drugog kola protiv Sofi Arvidson.

Iako nije igrala dobro, Jelena jednostavno nije dozvoljavala protivnicama da je savladaju

"Nisam došla na piknik", rekla je Jelena Amerikancima posle teške pobede nad Ženg.

Njihove novinare facinirale su - špage!?

"Dokle god pravim špage na terenu, to znači da sam zdrava. Kada ih ne izvodim, znajte da nešto nije u redu", poručila im je.

"Kada me nešto boli, ne izvodim to. Ko zna da li ću moći da ustanem?", dodala je.

Jelena u poslednje vreme igra u neverovatnom stilu. Sposobna je da bez izgubljenog poena oduzme servis protivnici, a da onda na meč loptu odservira duplu grešku i kasnije izgubi gem, pa ga ponovo vrati i tako dalje i tako dalje...

Kada je protiv Žengove servirala za pobedu, pri rezultatu 6:5 u drugom setu, bilo je potrebno da se odigra čak 28 (!?) poena u jednom gemu, da propusti četiri meč lopte pre nego konačno slomije protivnicu.

"Volela bih da nema drame ni u jednom mom meču. Volela bih da pobedim lepo i jednostavno. Ko voli dramu? Da li znate nekoga ko voli da upadne u neprijatne situacije u meču?", pitala je Jelena novinare i sama svesna da joj servis ne funkcioniše najbolje i da zbog toga teško pobeđuje, po renkingu, slabije teniserke.

Protiv Kineskinje u petak, Janković je na terenu provela skoro tri sata, a te večeri (rano jutro po srpskom vremenu), očekivao ju je nastup u miksu, zajedno sa Fernandom Verdaskom.

Jelena je pre US Opena bila jedna od šest igračica koje su imale šanse da postanu prve na WTA listi kada se turnir završi. Šarapova nije nastupila u Njujorku, Ivanović je izgubila u drugom kolu, dok je Kuznjecova ispala u trećem.

Dakle, u poteri za WTA krunom ostale su još Jelena, Elena Dementijeva i Serena Vilijams. Ipak, svaka od njih moraće da dogura daleko, kako bi svrgnula Anu Ivanović.

WTA je objavio podatak da je Francuskinja Koen postala najgore plasirana igračica koja je uspela da pobedi prvu na listi (Anu Ivanović), od kada je uveden sistem bodovanja 1975. godine.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti