Azar: Ponekad sam Mesi i Ronaldo, a oni UVEK!

Autor:

Eden Azar ne veruje da je na nivou dvojice najboljih fudbalera u poslednjoj deceniji.

Gde je Eden Azar kada je u pitanju rangiranje najboljih fudbalera sveta?

U nekim trenucima deluje zaista briljantno, kao recimo prošle sezone kada je "vukao" Čelsi golovima u Premijer ligi, i tada bi se neki usudili reći i da je tek iza Mesija i Ronalda, no nekada njegove partije - kao ove sezone - ne mogu da se podvedu ni pod red solidnih.

On je ove subote na "Sent Merisu" prekinuo loš niz utakmica u kojima nije postigao gol pogodivši za izjednačenje, da bi Olivije Žiru doneo pobedu za mirniji nastavak sezone (3:2).

Nakon tog susreta upravo je Azar govorio o svojim kvalitetima i sasvim iskreno pokušao da ponudi odgovor na pitanje - gde je u odnosu na igrače koji su poslednjih deset godina ubirali individualne nagrade za najboljeg fudbalera sveta.

"Mislim da nisam na njihovom nivou", odbrusio je Azar za "SFR Sport" i nastavio:

"Oni postižu golove i prave razliku na terenu iz vikenda u vikend, a ja ne. Mogu ponekad da budem poput njih, ali nikako nemam taj kontinuitet koji pravi razliku na najvišem nivou i velikim mečevim".

Azar je posebno "nestao" sa terena otkako je Čelsi ostao bez šansi u Ligi šampiona, čak je bilo i javnih kritika na račun Antonija Kontea koji je pokušao da ga koristi na poziciji "lažnog napadača", i sve se više čini da je Belgijanac "prerastao" ovakav tim sa "Bridža", ali da li ima kvalitet za Real ili Barselonu?

"Stvarno se trudim, a novinari su ti koji me porede s njima. Ja sam ja! Trudim se da budem Eden Azar i to već radim deset godina...", poručio je ofanzivac iz Belgije.

Povezano

Sve vesti