Kosanovo predavanje o penalu: To je pitanje GLAVE

Autor:

"Aleksa ima glavu koja misli da ne bi trebalo da on šutira jer su mu to rekli od malena u Čelarevu", ispričao je Milorad Kosanović na konferenciji za medije posle pobede nad Vojvodinom.

Kosanovo predavanje o penalu: To je pitanje GLAVE Foto: MN Press

"Stari lisac" Milorad Kosanović jedini je koji je ove sezone u Superligi uspeo da pobedi i Crvenu zvezdu i Partizan, a neće biti iznenađenje ni ako Napredak izbori Evropu.

Današnjim trijumfom nad Vojvodinom (1:0) došli su na deobu pete pozicije sa Čukaričkim (26 bodova), sa dva boda manje od Spartaka i Radničkog koji dele treće mesto, "garant" za takmičenje u Ligi Evrope.

Kosanović je poznat po zanimljivim izjavama, igrači ga uvek pažljivo slušaju zbog iskustva koje ima, a na današnjoj konferenciji za medije objasnio je i potez iz 57. minuta.


Minut ranije Veselinović je srušio Vukanovića i arbitar Obradović je opravdano pokazao na "belu" tačku, a loptu na kreč nije stavio i onaj koji je izborio najstrožu kaznu, nego Miloš Vulić koji je tek ušao u igru sa klupe.

To je zanimalo i novinare na kraju meča...

Kosanović se nasmejao i obrazložio u čemu je bio "problem".

"Vrlo je jednostavno, šutira onaj ko ima GLAVU, ne onaj koji ima nogu. Ne postoji fudbaler u ligi koji ne može sa 11 metara da stavi loptu u gol od sedam metara i ne postoji golman koji može da odbrani penal. Samo igrač koji može da ga promaši! Penal je stvar glave, Vulić je bio zagrejan, u glavi je bio sređen sve vreme, bio je zreo da igra", poručio je Kosanović.

Svi su pažljivo slušali "lekciju" iskusnog trenera koji je vodio brojne klubove u Superligi.

"Da nije napravljen na Aleksi - šutirao bi ga on. Može on da postigne gol iz penala, ali on ima glavu koja misli da ne bi trebalo da šutira ON jer su mu to rekli od malena u Čelarevu, pa misli da onaj nad kim je napravljen penal ne treba da šutira", sumirao je trener Napretka.

Povezano

Sve vesti