Prva čestitka - od Tačija

Autor:

Predsednik takozvane države Kosovo Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj česitali su Milu Đukanoviću pobedu na izborima. Evo šta su napisali...

"Čestitke mom starom prijatelju Milu Đukanoviću na pobedi. To je pobeda Crne Gore, ali i celog regiona koji stremi intregraciji u NATO i EU", napisao je Tači na svom Twitter nalogu i izrazio nadu da će odnosi između naroda Kosova i Crne Gore dalje jačati.

Haradinaj je u ime Vlade Kosova izrazio spremnost za unapređenje odnosa Kosova i Crne Gore u cilju dobrobiti građana i zbog evroatlantske perspektive.

"Čestitke građanima Crne Gore za slobodne i demokratske predsedničke izbore. Takođe čestitam pobedu novoizabranom predsedniku Milu Đukanoviću", napisao je Haradinaj na svom Facebook nalogu.


Tači i Haradinaj su neposredno pred predsedničke izbore u Crnoj Gori pozvali Albance koji žive u toj zemlji da glasaju za Mila Đukanovića.

Milo Đukanović: Pobeda, idemo u EU!DPS je večeras objavila pobedu Mila Đukanovića u prvom krugu izbora za predsednika Crne Gore koji su održani danas.

Iako je reč o preliminarnim i nezvaničnim rezultatima izbora, Đukanović je dobio potrebnu većinu da obavlja funkciju prvog čoveka Crne Gore, potvrdivši tako ulogu velikog favorita ovih izbora.

Evo koliko je osvojio Milo, a koliko njegovi protivkandidati:

- Milo Đukanović (DPS) 53,9% glasova;

- Kandidat većinskog dela opozicije Mladen Bojanić 33,5%;

- Draginja Vuksanović (SDP) 8,1% glasova.

- Marko Milačić (Prava Crna Gora) 2,7%

Reč je o projektovanim rezultatima sa gotovo 100% uzorka (izvor: Centar za monitoring).

Povezano

Sve vesti