Bivši ucenio Končitu Vurst

Autor:

"Da on ne bi otkrio, ja ću - već godinama sam HIV pozitivan!"

Pobednik Pesme Evrovizije 2014. iz Austrije, Končita Vurst, to jest Tomas Nojvirt, saopštio je da je već godinama HIV pozitivan, a to je objavio zato što mu je bivši partner pretio da će taj podatak izneti u javnost.

"Danas je došao dan da se oslobodim velikog tereta za ostatak svog života: ja sam već godinama HIV pozitivan", napisao je Vurst na svom Instagram profilu.

On se odlučio na ovaj korak jer je jedan "bivši" pretio da će sa ovom privatnom informacijom izaći u javnost, pa je odlučio sam da o bolesti, koju je krio, obavesti obožavaoce.

MONDO TEMA: Kako izgleda život sa HIV-om

"U budućnosti nikome ne dajem za pravo da mi preti i na takav način utiče na moj život", poručio je pobednik Evrovizije 2014. godine.

Od postavljanja dijagnoze, kako je napisao, nalazi se pod terapijom, i tvrdi da je već godinama ispod granice dokazivanja zaraženosti, to jest da nije u stanju da prenosi virus.

Vurst ističe da nije sa ovom informacijom izašao u javnost pre svega zbog porodice, koja ga je podržala od prvog dana kada je ustanovljen virus i želeo je da ih poštedi javne rasprave o HIV statusu.

Takođe i prijatelji, kako tvrdi, znali su za oboljenje i podržavali su ga.

Vurst navodi da je svakako ova informacija od vitalne važnosti samo za ljude sa kojima je imao intimni kontakt.

"Izlaženje u javnost sa tom informacijom je svakako bolje nego da to učini neko treći. Nadam se da ću ohrabriti ljude i napraviti korak protiv stigmatizacije ljudi koji su se, bez da su krivi, zarazili HIV-om", napisao je Vurst.

Podsetite se pesme "Rise like a phoenix" kojom je Končita osvojila Evropu!

Izvor: YouTube/EurovisionSongContest

Povezano

Sve vesti