Britanci u panici: OSVETA Putina?! (FOTO)

Autor:

Dok dva ruska vojna broda plove ka Siriji, Britanci strahuju od osvete Vladimira Putina na sopstvenom tlu. Boje se da će biti ugroženi vitalni državni infrastrukturni sistemi...

Britanci u panici: OSVETA Putina?! (FOTO) Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko


Dva ruska borbena broda natovarena vojnim vozilima primećena su na putu ka Siriji, dok svet iščekuje odgovor Vladimira Putina na napade predvođenje SAD u toj zemlji. Britanski mediji izveštavaju i o mogućem sajber napadu na vitalne britanske infrastrukturne sisteme.

Brodovi su viđeni u nedelju u Bosforu, a bili su na putu ka bazi Tartus na severu Sirije.

Na brodovima su tenkovi, kamioni radar, brzi patrolni čamci, kao i struktura za pokretni most, javljaju britanski mediji.

Fotografije je objavio na društvenim mrežama mornarički posmatrač iz Bosfora Joruk Isik."Dejli mejl" piše i o potencijalnom osvetničkom potezu Rusije i da su državni obaveštajci protekle noći upozorili na mogući sajber napad.

Strepnje je potvrdio i britanski šef diplomatije Boris Džonson, koji je rekao da bi trebalo preduzeti "sve mere opreza".

Putin: Novi napad dovešće do HAOSA!


Strahuje se da bi mete sajber napada mogli da budu vitalni transportni sistemi, snabdevanje vodom, gasovodi, banke, bolnice, pa čak i saobraćajna signalizacija.

Obaveštajni izvori plaše se i da bi osveta mogla da uključi objavljivanje u javnost takozvanog "kompromata" - kompromitujućih informacija o poslanicima i drugim važnim britanskim političarima.

Zašto mu se rugaju? "Misija ispunjena"


Združene snage SAD, Francuske i Velike Britanije izvele su pre dva dana raketne napade na više ciljeva u Siriji. Naneta je velika materijalna šteta a nema civilnih žrtava jer su o ciljevima obavešteni Rusija, i preko nje, Sirija.Na Zapadu se "naslađuju": Asade, šta je ovo? FOTO

Sve vesti