"Razorili smo ih", slike Sirije iz svemira FOTO

Autor:

Posle jučerašnjih fotografija iz Homsa, danas objavljene i satelitske slike štete koju je bombardovanje zapadnih saveznika izazvalo na drugom cilju u Siriji.Amerikanci, Francuzi i Britanci gađali su ciljeve za koje tvrde da su u vezi sa hemijskim oružjem koje je navodno upotrebljeno u napadu na grad Duma i koji je neposredan povod za celu akciju.

Danas objavljeni satelitski snimci prikazuju potpuno uništen Barzah istraživački centar u blizini Damaska.

 Evo i juče objavljenih fotografija:Dok Sirijci i Rusi tvrde da je od više od 100 bačenih krstarećih raketa, presretnuta i oborena čak 71, sa Zapada iz dana u dan stižu fotografije sa potvrdama da su gađani ciljevi pogođeni.

I predsednik SAD Donald Tramp ponosno je izjavio "Mission accomplished" (misija završena), kao što i iz Britanije i Francuske kažu da je u pitanju bila savršena akcija u kojoj su izbegnute ljudske žrtve.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg danas se oglasio izjavom da će vazdušni udar prodvođen SAD, izveden tokom vikenda, smanjiti sposobnost sirijske vlade da izvede nove hemijske napade.

Amerikanci su objavili i fotografije izvođenja same akcije:Sa druge strane, u Siriji danas slave i kažu da su pobedili...

Stotine Sirijaca na trgu Omajad u centru Damaska slave svoju vojsku koja je, tvrde, uspela da se suprotstavi zajedničkom vazdušnom napadu Zapada koji je bez presedana.

Britanci u panici: OSVETA Putina?! (FOTO)


Okupljeni Sirijci mašu državnim zastavama, puca vatromet, uzvikuje se "Alah, Sirija i samo Bašar".

Da li vam sve ovo deluje poznato?

Povezano

Sve vesti