Ne teram vas da pravite decu, neću da jedem šniclu

Autor:

Mi smo nacija u nestajanju, kaže predsednik Srbije o velikom problemu nataliteta. Prenosi i utiske sa sastanka sa Angelom Merkel i kritikama opozicije kojoj odgovara: Hoćete li u novi rat?

106
A- A A+

aleksandar vučić, vučić, sns Foto: Mondo/Goran Sivački

"Nisam budala koja će našu zemlju, ljude i našu decu da vodi glavom kroz zid. Mi smo nacija u nestajanju, ali kad ja to kažem, oni lažu kako ja teram ljude da prave decu. Ja sam ih samo zamolio da razumeju da nam je otadžbina u opasnosti", rekao je Vučić o borbi u koju srpske vlasti ušle zbog glavnog nacionalnog problema - nestajanja stanovništva .

"Menjali su nam granice od pamtiveka, ali smo uspevali da održimo naše nacionalno biće, a sada polako ali sigurno nestajemo i niko se zbog toga ne uzbuđuje. Zvaćemo se Hazari ili tako nekako. Ja se strašno sekiram, a oni se smeju što kažem da noću ne mogu da spavam i da ne mogu da jedem", rekao je Vučić za TV Pink.

Kaže da je bio takav i kao student...

"Probudim se u četiri ujutru noć pred ispit, pa ponovo prelazim knjigu. Pa bolje mi je provedem sat i po ili dva da se borim za svoju zemlju u razgovoru sa Merkelovom, nego da jedem šniclu. Naravno da imam tremu, pa zar mislite da će neko nešto da nam da tek tako, a oni mi se smeju i pljuju ekran kad vide moje lice. A posle toga odu do prvog kafića, sednu, pa još malo pljuju po Vučiću", kaže predsednik Srbije.

Objašnjava i koliko je bio težak trenutak za zemlju kada je uhapšen Marko Đurić i da i dalje ne može da vrati osmeh na lice.

"Naravno da nisam spavao...Vidi Merkel koliko sam zabrinut i to razume. Nisam se ni smejao. Ja ni danas, posle koliko dana ne mogu da se smejem jer znam koliko smo bili opšteg sukoba...Nije to bilo pitanje Marka Đurića i Nikole Selakovića", rekao je Vučić.

Kaže i da je sad stvorio kompletnu sliku kako je sve izgledalo i ko se sve upleo "u kolo" da prekinu dijalog Srba i Albanaca i da oni o svemu odlučuju. On je samo rekao da su u pitanju predstavnici dve svetske sile, ne otkrivajući koje...

Sa druge strane, kaže, dočekao je opet kritike opozicije kojoj smeta i kad se nađe sa Merkel, i Makronom i Putinom....

"Šta vam je? Jer mislite da je Srbija neka velika sila i da mi možemo bez Merkel, Makrona, Putina....? Hoćete li da ratujete za nešto, a kad bi došao rat svi bi pobegli prvog dana", ocenio je Vučić.

Na pitanje Predraga Sarape koji je intervju s Vučićem radio uživo iz Predsedništva,  da na društvenim mrežama pišu da je bolestan i da je sklon sucidu, Vučić kaže:

"Govore da imam samoubilačke namere, a ja imam samo nameru da tražim spas za Srbiju koju su u samoubilaštvo odveli Đilas, Jeremić i Janković, dok oni spas traže u deterdžentu koji prosipaju u fontanu. Neka oni to rade, a ja ću da pravim nove fontane. Imam snove o uređenoj Srbiji, da deci ostavimo sigurnu budućnost, da imamo mir i stabilnost i da svojim radom branimo naš narod", naveo je predsednik.

On je dodao da će u Beogradu biti napravljene još 54 fontane, a d aće veliki broj biti podignut i po drugim većim gradovima Srbije.

Povodom izjave Borka Stefanovića da vodi čudnu politiku i da je nastavljač Đinđićeve politike, Vučić kaže da "Đilasovi imaju samo jednu ideju, ideju razaranja".

"Od 2007, za pet godina Đilas je stekao stotine miliona evra. Nikakav student, nikakva posebna pamet, ne razlikuje se mnogo... Nisu smeli da pokažu indekse, a godinama su pričali priču o diplomama. Ipak, stekli su ogromno bogatstvo. Njihova ideja je da se obogate, da se predstave kao zaštitnici sirotinje i daju joj mrvice", ocenjuje Vučić.

Za sebe kaže i da a ujutru od 6.30 do 7.30 časova ima časove ruskog, da mnogo čita i stalno radi na sebi.

Na molbu voditelja uputio je i sledeću poruku naciji:

"Samo ako budemo radni i vredni, moći ćemo da uspemo. Bez toga neće nam pomoći ni bilo koja svetska ni vasionska sila. Ljudi ne treba da brinu, Srbija jeste na dobrom putu. Da li možemo više da radimo? Možemo. Da li će nam biti lako po pitanju Kosova? Neće. Sve što možemo da uradimo, uradićemo na najbolji način za Srbiju, a našem narodu mnogo hvala na podršci, ozbiljnom i odgovornom pristupu, bez njih ne bismo ni postojali. A onaj najbolji deo, po pitanju ekonomije, plata i penzija, tek dolazi. Penzioneri će se ove godine posebno radovati, biće doprih vesti ", zaključio je Vučić.

Evo šta je još rekao o Kosovu:

Nisu nam protivnici Albanci, već...

Povezano

Sve vesti