Bogdan se "odjavio", a jedva čeka nazad u NBA

Autor:

Bogdanović je krenuo na odmor, posle debitantske sezone i godine koja ostati upamćena.

Iza njega je 12 meseci za pamćenje. Sada je došlo vreme da odmori.

Jedan za drugim, nizali su se veliki događaji u karijeri Bogdana Bogdanovića u 2017. i 2018. godini. Prošlog proleća podigao je titulu Evrolige sa Fenerbahčeom, potom je bio lider reprezentacije u osvajanju evropskog srebra, pa je stigao u NBA, u kojem je odmah pokazao da je spreman za taj ogroman i težak korak.

U dresu Sakramento Kingsa prvi put je prošao terene najjačih timova na svetu, odigrao neke veoma zapažene partije i prosečno postizao 11,8 poena za 27,9 minuta na parketu. Uz to je učestvovao i u Ol-star vikendu i iz ruku Krisa Vebera dobio prestižni trofej, namenjen najboljem igraču "Rising stars" revije, u kojoj je bio predvodnik pobedničke ekipe.

Bila je to zaista Bogdanova godina.

Ako njegove statističke cifre uporedimo sa učinkom drugih rukija, vidi se da je Bogdan osmi najefikasniji u tom društvu, iza lidera Jute i ove liste, Donovana Mičela sa 20,5 poena. Kada pogledamo njegove brojke detaljnije, ostaće upamćeno da je Bogdan pogodio 44 odsto šuteva iz igre, a 39 odsto pokušaja za tri poena. Takođe, prosečno je beležio po 3,3 asistencije, uz 2,9 skokova po utakmici.

Bogdan je odradio prvu sezonu svog trogodišnjeg ugovora sa Kingsima i prema njemu zaradio 9,4 miliona dolara. U takmičarskoj 2018/19 zaradiće okruglo devet miliona dolara.

Nekoliko dana nakon što je nakratko razdužio opremu Sakramenta i krenuo na zasluženi predah, Bogdanović se oglasio na svom Instagram nalogu i u poruci sažeo svoje utiske.

"NBA sezona broj jedan je arhivirana. Mnogo uspona i padova, ali i dalje sam ponosan na to koliko sam naučio u 78 utakmica, koliko sam odigrao ove sezone! Voleo bih da zahvalim svojim ljudima na podršci i na tome što su mi ovu godinu učinili još posebnijom! Sada je vreme za veliko leto i zaista sam uzbuđen. Ne mogu da dočekam početak rada na svojoj igri!", napisao je Bogdan.

Na leto će biti na novom početku, zreliji za važnu godinu. A, najbolje tek sledi.

Povezano

Sve vesti