Jeremić: Vučić obećao Kosovo SAD-u, SNS: Laž!

Autor:

Predsednik opozicione Narodne stranke, Vuk Jeremić, tvrdi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Amerikancima obećao Kosovo, ali da mu je problem kako to da uradi. SNS: Jeremić dok obilazi kaktuse pokušava da sapliće Vučića...

16
A- A A+


Na tribini u Novom Sadu, Jeremić je rekao da Vučiću jedino ne odgovara zahtev Amerikanaca da preda Kosovu stolicu u UN.

"Amerikanci zahtevaju od Vučića da uvede Kosovo u UN i pritiskaju ga da, potpisujući takozvani sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Prištinom, od Rusije praktično zatraži da to ne blokira na Savetu bezbednosti UN", naveo je Jeremić, saopštila je njegova stranka.

Jeremić tvrdi da je Vučić pokušao da ponudi razmenu teritorija, ali je odbijen, a odbijen je, kaže, zato što je navodno već obećao Kosovo u UN, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

Iz SNS odgovaraju da Vuk Jeremić laže da Vučić bilo šta daje, jer ništa niti je dao, niti će dati, ali je zato Jeremić dao sve, iako mu niko ništa nije tražio.

"Građani Srbije dobro vide i dobro znaju kako se i koliko Aleksandar Vučić bori za Srbiju, ali takođe vide i znaju da Vuk Jeremić ili obilazi kaktuse po Arizoni, ili svojim halucinacijama i lažima pokušava da sapliće Vučića dok se bori za Srbiju", saopštio je funkcioner SNS Milenko Jovanov.

"Jadni su i bedni oni koji, poput Jeremića, priželjkuju poraz Srbije, nadajući se da će tako i Vučić biti poražen. To samo potvrđuje da njima do Srbije uopšte nije stalo, nego im je jedina ideja da se dokopaju nekakve fotelje i vlasti, ali u tome neće uspeti, jer narod u Srbiji nikada neće podržati one koji bi i Srbiju žrtvovali za fotelju", navodi se u odgovoru Jovanova.

Nisu nam protivnici Albanci, već...

Povezano

Sve vesti