Radikali pretili Jerkov: K**** ustaška!

Poslanici SRS prišli su danas poslanici Demokratske stranke DS Aleksandri Jerkov kada je ostala sama u poslaničkim klupama, okružili je, najbrutalnije vređali i pretili da će joj "razbiti njušku", tvrdi šef poslanika DS Goran Ćirić.

9
A- A A+


On je podsetio da je Jerkov ranije danas postavila poslaničko pitanje o statusu Vojislava Šešelja kao poslanika posle pravosnažne presude u Haškom trobunalu i zahtevala od Administrativnog odbora i predsednice parlamenta Maje Gojković da reaguju na pretnje poslaniku DS Tomislavu Žigmanovu i lideru LSV Nenadu Čanku.

"Posle toga, usledio je niz uvreda za govornicom. Međutim to nije bilo dovoljno od poslanica i poslanika radikala. U trenutku kada je ostala sama u poslaničkim klupama, okružili su je, seli oko nje i najbrutalnije je vređali i pretili joj, da će joj razbiti njušku, da treba da pazi šta će joj se dešavati narednih dana", rekao je Ćirić novinarima u skupštini.

Twitter Embed Code

Ćirić je pozvao Gojkovićevu i nadležne institucije da reaguju i zaštite poslanike, te naveo da je juče pozvao i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da se izjasni o pretnjama dvojici poslanika.

Ocenjuje da nedostatak reakcije poslanika podstiče novo nasilje jer se to nasilje proširilo i na poslanicu Alekasndru Jerkov.

Jerkov: Neka Šešelj prvo meni "razbije nos"

Radikali su u saopštenju odgovorili da "neće razbiti njušku Jerkov", jer "ne biju žene", već će naći nekog muškarca.  

Povezano

Sve vesti

Mondo izdvojeno