Čanak: Sa Brajmahom na titulu, imamo obavezu!

Autor:

"Zvezda je istrošena, a ostali ABA-ligaši dugo su bez utakmica", rekao je trener Partizana pred start košarkaške Superlige, u koju će crno-beli ući pojačani za centra novog šampiona razvojne "G" lige.

Čanak: Sa Brajmahom na titulu, imamo obavezu! Foto: MN Press

Odmorni i željni košarke, doduše van takmičarskog ritma posle 40 dana pauze od poslednje takmičarske utakmice, košarkaši Partizana spremaju se za poslednji juriš u sezoni 2017/18.

Ni pre, pa tako ni danas - dan pred 1. kolo košarkaške Superlige - niko u crno-belom taboru nije krio da je cilj osvajanje titule prvaka Srbije nakon februarskog trijumfa u Kupu Radivoja Koraća.

"Čestitam svim ekipa plasman u Superligu, koja startuje polovinom aprila, a to je spečifičan momenat za sve klubove", rekao je trener Nenad Čanak i nadovezao se:

"Zvezda je istrošena, a ostali ABA-ligaši dugo su bez utakmica. Kada je reč o nama, Partizan ima obavezu da napadne trofej i spremni smo za to".

/SANJAM KAKO DOLAZIM U BEOGRAD SA TROFEJOM/Takmičenje koje počinje u sredu zaslužije veće poštovanje, smatra Čanak i ističe da nije zadovoljan kako je njegova ekipa prošla u pripremnim utakmicama.

"Nije prijatno kada se izgubi, pogotovo kada se igra protiv slabijih ekipa. Ipak, bolje sad nego u Superligi, a Vojvodina će biti pravi test za nas".

Čanak je, govoreći zajedno sa trenerom crveno-belih Dušanom Alimpijevićem, istakao da je njegov sastav spreman za podvig zvani povratak titule prvaka u Humsku posle tri sezone u kojima je dominirao "večiti rival".

Utoliko, u Humsku je tokom priprema prvog tima u Crnoj Gori stiglo i pojačanje - Amida Brajma, centar koji je zbog specifičnog prezimena u srpskoj javnosti bio predstavljen i kao Brajm i kao Brima.

Čanak je tokom konferencije održane u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije ponudio još jedno "rešenje" – Brajmah.

"Brajmah je sinoć prvi put trenirao, drugačiji je tip igrača od ostalih koje imamo na toj poziciji. Pokušaćemo da sa njim kontrolišemo skok, ali videcemo koliko ćemo uspeti", rekao je Čanak o novajliji koji je posle osvajanja titule u "G" ligi, razvojnoj ligi NBA, spakovao kofere i doleteo u Srbiju.

On je u Beograd stigao na preporuku bivšeg kapitena i kratko trenera Partizana, Petra Božića, koji je sa Brajm(ah)om sarađivao ove sezone u Ostin Sparsima, "filijali" San Antonija, kao asistent glavnog trenera.

Partizan napad na 22. titulu prvaka države počinje u četvrtak utakmicom sa Vojvodinom. Evo kompletnog rasporeda.

Sastav Partizana za Superligu 2018:

Novica Veličković (31, 205, krilni centar)
Marko Čakarević (29, 200, krilo)
Bandža Si (27, 204, krilni centar)
Đorđe Gagić (27, 210, centar)
Kvami Von (27, 191, bek)
Strahinja Gavrilović (25, 206, krilni centar)
Mihailo Andrić (24, 200, krilo)
Amida Brajmah (24, 208, centar)
Najdžel Vilijams-Gos (23, 191, plej)
Đoko Šalić (22, 210, centar)
Slobodan Jovanović (21, 193, bek)
Vanja Marinković (21, 198, bek)
Aleksandar Aranitović (20, 195, bek)
Tadija Tadić (18, 194, plej)
Marko Pecarski (19, 208, krilni centar)

Povezano

Sve vesti