Ruske "crne rupe" oduvale britansku podmornicu

Autor:

Ruske podmornice, koje zapadni stručnjaci zovu "crne rupe" jer su gotovo nečujne, sprečile su britansku podmornicu da priđe obali Sirije i učestvuje u napadima prošlog vikenda.

3
A- A A+


Britanski "Tajms" navodi da se, dok je britanska premijerka Tereza Mej donosila odluku o tome da li da izvede napade protiv Sirije, prava drama odvijala na površini Istočnog Sredozemlja.

Naime - kraljevsku mornaričku podmornicu naoružanu krstarećim raketama, presrele su ruske "crne rupe", zbog čega je morala da zaroni i provede nekoliko dana pokušavajući da izbegne otkrivanje.

Britanci u panici: OSVETA Putina?! (FOTO)


List piše da se igra "mačke i miša" odigravala nekoliko dana uoči bombardovanja Sirije i da su se ruskim podmornicama pridružila dva ruska broda i avion za otkrivanje podmornica.

Ruske podmornice "crne rupe" pripadaju klasi "klio", a bile su stacionirane u sirijskoj luci Tartus kako bi sprečile britansku podmornicu da se približi Siriji i napadne je.

Izvor: Yolutube/MilitaryZoneTe vrste podmornica veoma brze i naoružane torpedima, kao i krstarećim i protivpodmorničkim raketama.

"Razorili smo ih", slike Sirije iz svemira FOTO

Povezano

Sve vesti