Đukić: Kriv sam za derbi, samo ja

Autor:

Trener Partizana Miroslav Đukić preuzeo potpunu krivicu za poraz i lošu igru crno-belih u "večitom derbiju". "Mi nismo bili mi", kaže Đukić.

17
A- A A+
derbi, večiti derbi, Partizan, Crvena zvezda Foto: MN Press

Partizan je podbacio u jednom od najvažnijih mečeva u sezoni. Tačnije, podbacio je u drugom najvažnijem meču u sezoni. Ponovila se Viktorija Plzenj u "večitom derbiju".

Anemični, bezvoljni, nimalo agresivni Partizan lako je položio oružje pred Crvenom zvezdom, koja se nije nešto ni previše namučila da pobedi i, praktično, osvoji titulu.

Taktika koju je postavio Đukić je bila pogrešna ili bar igrači nisu sproveli u delo ono što je ono on od njih tražio.

Dva dana posle "večitog derbija", Đukić se oglasio rekavši: "Ja sam najveći krivac, nemam nikakav problem sa tim. Uvek je trener najveći krivac, ja sam šef i moja krivica je najveća. Sigurno je da nismo dobro odigrali utakmicu, svi smo toga svesni".

Mnogi su mišljenja i da je Đukić pogrešio u sastavu koji je odredio za derbi, ali on ne misli tako. Kaže da bi u štampi, da je promenio tim a Partizan izgubio, bili tekstovi tipa: "Tim koji pobeđuje se ne menja".

Ali, to nikad nećemo znati, zar ne?

"Sad se nagađa ko je mogao da igra, a to su sve zlonamerne priče. Posle bitke svi su generali. Sada priče zašto nije igrao Tošić i Suma… Mi smo pobeđivali i gubili utakmice sa njima, znamo ko su i šta su oni, nisu oni sporni. A da su igrali a mi izgubili, tekst bi bio 'ekipa koja pobeđuje se ne menja'. Pa kao Sumin crveni je dobra stvar? Kao, pokazao je karakter u tom crvenom kartonu. Moja profesija je mnogo ozbiljnija. Ja određujem sastav pre nego što počne utakmica. I kada gubimo i kada pobeđujemo mi smo ekipa. Nismo odigrali kao ekipa i to je uzrok poraza", rekao je Đukić.

PARTIZAN pred KUP: Nema vremena za tugu


Ipak, trener crno-belih ne beži od kritika na svoj račun.

"Da, kritika je totalno na mestu, da se iskritikuje na prvom mestu trener. Mi nismo bili mi. Mogu da izgubim od bilo koga, ali mi smeta kad ne budemo mi. Nismo bili agresivni, nismo išli po protivnika", rekao je trener Partizana.

Osvrnuo se i na miščjenja pojedinih čelnika crno-belih, poput potpredsednika Vladimira Vuletića da na leto predstoji "ozbikljna rekonstrukcija igračkog kadra", što mu je bila opaska još tokom gledanja "večitog derbija" u improvizovanom studiju TV Partizan.

"Sve su mu izjave pozitivne i na mestu, ali je kontekst negativno izvučen iz konteksta. Normalno je da će Partizan uraditi nešto na kraju sezone. To je normalno i okej, u tekstu je sve okej rečeno i normalno, jedino je naslov malo jači da bi bio atraktivniji", rekao je Đukić.

CELA KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Izvor: TV PartizanPovezano

Sve vesti