Beta

A u Nišu Kinezi traže - đubre i kandelabre

Autor:

Gradonačelnik Darko Bulatović izjavio je danas da postoji interesovanje kineskih kompanija za izgradnju regionalne deponije Keleš u Nišu, i za zamenu kompletne ulične rasvete u tom gradu.

0
A- A A+
đubre smeće kontejneri Foto: MONDO, Lana Stošić Ilustracija

Gradonačelnik Niša i predstavnici gradskih ustanova su u Gradskoj kući razgovarali sa privrednom delegacijom Kine, koju je predvodio ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.

Logistika, nauka, Niš-voz...

Prema njegovim rečima, na sastanku sa delegacijom Kine bilo je razgovara i o izgradnji logističkog centra u Nišu, naučno-istraživačkog parka i izgradnji lakog šinskog saobraćaja u gradu nakon izmeštanja pruge.

"Očekujemo u narednih 30 dana nastavak pregovora u Ministarstvu rudarstva i energetike. Posle tih pregovora, kineska kompanija će izaći sa svojim predlogom za deponiju", rekao je Bulatović novinarima nakon sastanka sa kineskom delegacijom.

On je kazao da su kineske kompanije zainteresovane i za kompletnu zamenu ulične rasvete u Nišu i njeno održavanje tokom više godina.

"Savremana tehnologija kojom bi bila zamenjena postojeća rasveta omogućila bi uštede, ali i mnogo bolje održavanje. Ne bi morali da u jutarnjem programu na lokalnim televizijama čujemo da je neka sijalica pregorela", izjavio je Bulatović.

Ambasador Mančang kazao je da izgradnja deponije i osvetljenja predstavlja prvi korak u saradnji između grada Niša i kineske strane, a da će o ostalim projektima razgovarati sa zainteresovanim kineskim kompanijama.

Povezano

Sve vesti