Muta kritikovao FMP i Megu

Autor:

Trener Dinamika ocenio je da su konkurentski timovi oslabili Superligu "prodajom igrača" pred početak takmičenja.

Muta kritikovao FMP i Megu Foto: MN Press

Za razliku od velike većine trenera, koji su na zajedničkoj konferenciji za novinare u "Kući košarke" govorili o svojim timovima i ambicijama u predstojećoj Superligi, strateg Dinamika Miroslav Muta Nikolić osvrnuo se na promene u sastavima FMP i Mega Bemaxa.

Mega je još u finišu ABA lige pustila Nikolu Rebića u Bilbao, zatim su otišli Vlatko Čančar i Stefan Sinovec, a ekipa je popunjena igračima iz sopstvenog juniorskog pogona.

FMP je u "minut do 12" dao Crvenoj zvezdi kapitena Filipa Čovića i Aleksu Radanova, ali je doveo Radovana Đokovića iz OKK Beograda i Đorđa Simeunovića iz Vršca.

Nikolić je ocenio da su ovi klubovi mogli tako da se postave, jer po novim propozicijama imaju garantovano učešće u ABA ligi, bez obzira na plasman u domaćem prvenstvu.

"FMP i Mega mogu da igraju malo ozbiljno, malo neozbiljno. Ja to ne volim. Treba da igramo u najjačim sastavima, a ne da prodaju igrače", izjavio je popularni Muta, dodavši da je Superliga zbog toga "možda i neregularna".

On je apelovao da se radi na porastu kvaliteta domaće lige, iako okolnosti ne idu tome u prilog.

"Prodamo igrače i igramo sa mladima, jer imamo 'zatvoreno' ABA 1. Moramo da ojačamo našu ligu, ali kako kada se iz nje ne ide ni u ABA ligu, a do pre 10 godina je davala evroligaša, iz nje se išlo i u Evrokup... Treba da se promene pravila. Jedino tako može da se ispoštuje naša liga", ocenio je šef struke Dinamika.

ABA liga je na nedavno održanoj Skupštini donela odluku da se u prvi stepen regionalnog takmičenja ulazi samo iz ABA 2, a da se ABA 2 popunjava po plasmanu u domaćim prvenstvima.

Povezano

Sve vesti