Avionu eksplodirao motor, žena umalo isisana

Autor:

Na avionu sa 149 putnika u SAD, na letu Njujork - Dalas, eksplodirao je motor a kroz razbijen prozor zamalo je isisana jedna žena, koja je kasnije podlegla teškim povredama.

3
A- A A+
avion, letenje, putovanje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac Ilustracija

Avion Soutvest erlajnsa, Boeing 737 na letu 1380, morao je danas prepodne po lokalnom vremenu da zbog kvara na motoru prisilno da sleti na aerodrom u Filadelfiji.

Pri kvaru, odnosno pravoj eksploziji motora, razbijen je prozor i u njemu se zaglavila žena koju je podpritisak zamalo isisao iz aviona.

Šef vatrogasaca u Filadelfiji rekao je da je jedna osoba odvedena u bolnicu u kritičnom stanju a da je sedam osoba zbrinuto sa manjim povredama.

 Žena je kasnije, nažalost, podlegla povredama.

U avionu Boing-737 nalazila su se 143 putnika i pet cclanova posade, saopsstila je aviokompanija

Direktor Nacionalne agencije za bezbednost saobraćaja, Robert Samvalt, rekao je da je jedna osoba poginula i da je to je prvi put da je jedan putnik poginuo u avionskoj nesreći u SAD od 2009. godine, rekao je on.

Jedan od putnika, Marti Martinez rekao je da je motor aviona eksplodirao i razneo prozor tri sedišta od njega."

"Eksplozija je ubila ženu, ili je ozbiljno povređena, koja je sedela pored prozora. Nama su ispale maske za kiseonik", napisao je Martinez na Facebooku.

Putnici svedoče kako je avion, nakon što je deo iz motora razneo prozor kabine, ostao pun metalnih delova koji su se zabili svuda.

Iranskom "boingu 747" otpao motor u vazduhu

Oni na društvenim mrežama pišu da je do eksplozije motora na avionu došlo na visini od 10.000 metara i da su bili sigurni da neće preživeti prisilno sletanje.

"Sletali smo petnaestak minuta, u kabini se čulo da putnici plaču. Svi smo bili u velikom strahu, mislili smo da je to kraj", napisao je Martinez.

Avion je prisilno sleteo na izdvojeni deo na kojem su došla vozila hitne pomoći i vatrogasci. Neki od putnika napuštali su kabinu uz pomoć lekara.

Povezano

Sve vesti