MONDO/Tanjug

Za borbeni moral akademaca - vojne pesme /VIDEO

Autor:

Na Vojnoj akademiji premijerno je prikazan film "Vojne koračnice" rediteljke Dragane Milošević u produkciji Vojnofilmskog centra "Zastava film."

0
A- A A+

Ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, scenaristi filma su major Saša Janković i potpukovnik Jevta Vulović iz Uprave za ljudske resurse Generalštaba, montažer Marko Dragišić, a za dizajn zvuka zaduženi su Nemanja Živković i Miloš Miljković.

Direktor Vojnofilmskog centra "Zastava film" potpukovnik Goran Ikonić rekao je da je film "Vojne koračnice" treći koji se ove godine premijerno prikazuje.

Izvor: Tanjug

"Neću vam govoriti o značaju vojnih pesama u izgradnji i jačanju borbenog morala, na koji malo šta tako efektno deluje kao koračnica, i ovaj film je upravo urađen da bi se ukazalo na značaj vojničke pesme. Odlučili smo da ga prikažemo na Vojnoj akademiji budućim oficirima Vojske Srbije kako bi mogli u daljim karijerama da koriste pesmu kao moćno oružje u izgradnji i jačanju vojnog kolektiva", rekao je Ikonić.

Na okupu 61 vojska: Šta vežbaju srpski "vikinzi"?

Vojne koračnice su vrsta borbenih pesama pisanih u parnom taktu i energičnom, čvrstom ritmu, a melodija je naglašena tako da stvara skladan ritam s korakom i na taj način usklađuje korak cele jedinice.

Povezano

Sve vesti