Preminuo DJ Avicii (VIDEO)

Autor:

Popularni DJ preminuo u 29. godini

Tim Bergling, mladi umetnik koji je osvojio svet hit singlovima, pronađen je mrtav. Imao je samo 28 godina.

Publicista mladog DJ-a saopštio tužnu vest:

"S velikom tugom obaveštavamo javnost da je DJ Avicii, pravo ime Tim Bergling, preminuo danas. Pronađen je mrtav u Muskatu u Omanu, danas popodne".

U saopštenju nije otkriven uzrok smrti mladog hitmejkera, već se samo moli za privatnost porodice u ovim teškim okolnostima, kao i neće biti daljih saopštenja.

Pojedini svetski mediji pišu da je Bergling bolovao od pankreatitisa, zbog preterane konzumacije alkohola. Zbog zdravstvenih problema mu je pre četiri godine odstranjena žučna kesa, kao i slepo crevo.

Kad pogledam moj život...

"Ovo je bilo ludo putovanje. Počeo sam da stvaram muziku kada sam imao 16 godina, na turnejama sam od 18... Od tada ne stajem, dajem sebe sto odsto. Kada pogledam moj život pomislim: 'Čoveče, da li sam ja to stvarno uradio? Ovo je bilo najbolje doba u mom životu", ispričao je Avicii magazinu "Bilbord" pre dve godine.

Tim Bergling je pre dve godine na svom zvaničnom sajtu napisao da više neće nastupati uživo, niti ići na turneje.

"Znam da je bio pravi blagoslov što sam mogao da proputujem svet i nastupam svugde, ali imam utisak da je preostalo malo mene za pravi život, ili pravu osobu koja stoji iza umetnika. Nikada neću napustiti muziku, praviću je i dalje, ali 2016. je poslednja godina u kojoj ću nastupati uživo ili ići na turneju", napisao je on.

Mladi umetnik poznat po hitovima "Levels" i "Wake me up" četiri godine se nalazio na listi najplaćenijih DJ-eva časopisa "Forbs", i u tom periodu zaradio je čak 57 miliona dolara.

DJ Avicii je svojevremeno u intervjuu magazinu "GQ" otkrio da je više puta završio u bolnici usled danonoćnog obilaženja žurki, konzumiranja alkohola i nedostatka sna.

Izvor: YouTube/Avicii

Povezano

Sve vesti